London:  –Vi er blitt mye mer involvert, og har blant annet deltatt i prosessen som ledet frem til ansettelsen av Jo Lunder som konsernsjef, sier Kathrine Astrup Fredriksen (31).

DN skriver lørdag at John Fredriksen hanker inn den tidligere Vimpelcom-toppen Jo Lunder som konsernsjef i Fredriksen-gruppen. Sammen skal de ivareta formuen og videre­­­utvikle selskaper og aktiviteter.

Kathrine Astrup Fredriksen sitter i styret i riggselskapet Seadrill, mens tvillingsøsteren Cecilie er styremedlem i Frontline og i Marine Harvest. Sammen deler de interessen for gruppens eiendomsinvesteringer. Begge arbeider på kontoret i Sloane Square i London.

–Vi er veldig forskjellige både som mennesketyper og når det gjelder interesser. Sammen utfyller vi hverandre svært bra. Vi er kjempeheldige som har hverandre, sier Kathrine.

–Det er sjelden vi havner i konflikt med hverandre, vi blir enige, sier Cecilie.

DN møtte Jo Lunder sammen med John Fredriksen, tvillingdøtrene Cecilie og Kathrine, og rederens nære medarbeider Harald Thorstein i Fredriksens fasjonable hjem The Old Rectory i Chelsea midt i London.  Les hele saken og se bildene.

Søstrene ser positivt på ansettelsen av Lunder:

–Vi bygger opp det sterkeste teamet vi kan få fatt i for at vi skal stå best mulig rustet til å utnytte mulighetene fremover.

På spørsmål om hva gruppen vil gjøre med sin tilstedeværelse i Norge, svarer Fredriksen at «jentene får slite med det». De bedyrer at de er veldig glad i Norge, mens Fredriksen mener det er «uklart» om den kommersielle delen av shippingorganisasjonen bør sitte i Oslo.

–På teknisk side, det vil si når det gjelder driften av skip, er Norge langt fremme. Og så er det blitt veldig dyrt å drive fra England. Bokostnadene er ekstra høye, sier Fredriksen, som inviterer meglere og forbindelser til festparty på Aker Brygge onsdag i neste uke, under Nor-Shipping.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.