På en privat resort omgitt av palmer og kritthvite strender kunne 14 aksjonærer i helgen hente gode investeringsråd fra John Fredriksen og hans nærmeste medarbeidere på Bermuda, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av tre timer ble ti generalforsamlinger i selskaper med en samlet markedsverdi på 150 milliarder kroner avholdt. Tipsene til de 14 fremmøtte aksjonærene var mange.

- Ingen store amerikanske børsnoterte selskaper lar aksjonærene komme så tett på ledelsen og hovedeierne. Det er helt spesielt, sier aksjonær i flere av selskapene, den pensjonerte advokaten Ed Stoner mens han titter bort på Fredriksen.

Tid eller sted for generalforsamlingene er ikke hemmelig, men fra den første åpne generalforsamlingen ble holdt på Bermuda i 2007 og frem til i dag, har bare et par titalls aksjonærer faktisk reist til øya.

Én advarsel
De få som var på plass i helgen, hadde tilgang til den utvandrede mangemilliardæren og hans styreteam både på generalforsamlingen på dagtid og over en øl på kveldstid de tre nettene han tilbragte ved Elbow Beach Resort.

Elbow Beach Resort er en av Bermudas dyreste resorter med privat strand og rompriser fra 4000 kroner natten.

John Fredriksen kom bare med én direkte advarsel til sine 14 amerikanse småinvestorer: Han rådet dem til å unngå investeringe i Independant Tankers, på otc-listen i Oslo.

- Det er ikke en aksje jeg vil anbefale til noen av dere.

Dette sa John Fredriksen om noen av selskapene sine:

Seadrill: - Vi har den beste riggflåten i verden, de beste ratene og vi har også vært heldige med timingen.

North Atlantic Drilling: - Dette selskapet vil vokse raskere enn Seadrill de nese årene. Vi har ikke sett dårlige nyheter overhodet siden vi startet dette selskapet, bortsett fra norske skattemyndigheters lemfeldige forsøk på å gi skatteregler tilbakevirkende kraft.

Frontline: - Det finnes ikke noe marked. Det er forferdelig. Men vi skal overleve. Vi har ikke sett bunnen, men jeg håper vi igjen kan greie å få til utbytte om to-tre år.

Independent Tankers: - Vi har feilet i dette selskapet.

Golar LNG: - Dette er et selskap vil vil investere mye i de neste årene.

Golden Ocean Group: - Den største risikoen til selskapet på kort sikt er motpartsrisikoen - at kunder kansellerer avtaler med selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.