Den innflytelsesrike liberale økonomen døde lørdag på et sykehus i Cambridge, Massachusetts, melder The New York Times.

I boka «Overflodssamfunnet», som ble utgitt i 1958 og oversatt til norsk i 1970, argumenterer Galbraith for at USA er blitt rik på konsumgoder, men fattig på sosiale tjenester.

Økonomen som er født i Canada, var professor ved Harvard-universitetet. Han arbeidet i administrasjonen til flere presidenter, og var rådgiver for president John F. Kennedy.

En av de mest leste
Til sammen ga han ut 33 bøker, og er en av de mest leste forfattere av økonomisk historie. Bøkene hans påviser hvordan enorme aksjeselskaper dominerer en stor del av industrien og finansvirksomheten, og at selskapene har gjort seg uavhengig av markedet og priskonkurransen.

Galbraith skrev også om miljø- og ressursproblemer, og var en av de første forfattere i den såkalte grønne bølgen.

Blant bøkene han skrev kan man nevne «Det nye industrisamfunnet», «Triumfen. En roman om moderne diplomati», «Usikkerhetens tidsalder», «Det store krakket 1929», og «Jordens fattigdom».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.