– USA er ivrig og klar til å bidra til Egypts økonomiske utvikling. Vi vil gjerne bidra, sier Kerry under det økonomiske toppmøtet i Sharm el-Sheikh.

Egypts investeringsminister Ashraf Salman sier til Reuters at han tror møtet kan føre til investeringer på rundt 150 milliarder kroner.

Møter Abbas

Kerry skal blant annet møte Egypts president Abdel Fattah al-Sisi, Jordans kong Abdullah og Palestinas president Mahmoud Abbas under møtet.

Samtalene med Abbas vil trolig dreie seg om den økonomiske krisen i den palestinske selvstyremyndigheten (PA), som er strupt siden Israel i flere måneder har holdt tilbake palestinernes skatteinntekter.

Også Norge har representanter på Egypt Economic Development Conference (EECD), som holdes på feriestedet ved Rødehavet fra fredag til søndag.

Bekymret

USA har uttrykt uro for at den palestinske selvstyremyndigheten kan være på randen av sammenbrudd på grunn av mangel på penger.

Israel holdt i januar tilbake nesten 1 milliard kroner i skatter og avgifter som myndighetene har innkrevd på vegne av palestinerne. Årsaken er at Palestina sluttet seg til Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC). Når medlemskapet trer i kraft 1. april, har Abbas anledning til å klage påståtte krigsforbrytelser begått av israelere, inn for domstolen.

 

Les også: Du har 1,2 millioner kroner i Oljefondet

Oljefondet ble slått av markedet

Tyvenes nye gullgruve

DNB i «all-time-high»  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.