- USA står ikke i veien og kommer ikke til å stå i veien for handel som er blitt lovlig i Iran etter at atomavtalen trådte i kraft, sa Kerry før et møte med Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif i New York fredag.

Iranske myndigheter har uttrykt misnøye med at de økonomiske fruktene av atomavtalen har uteblitt. Derfor sier Kerry nå at han ønsker å rydde av banen en viss usikkerhet i det internasjonale finansmiljøet knyttet til investeringer i Iran.

- Det er nå forretningsmuligheter for utenlandske banker i Iran. Dessverre ser det ut til å være noe forvirring blant noen utenlandske banker, og vi ønsker å klargjøre dette, sier Kerry.

Atomavtalen mellom Iran og seks stormakter trådte i kraft i januar. Den innebærer at mange av de vestlige sanksjonene mot landet er opphevet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.