Briten John Knight var en av kandidatene til toppjobben i Statoil etter at Helge Lund tok sjefsjobben i britiske BG Group i fjor høst. Selv om Knight tapte kampen om toppsjefjobben til Eldar Sætre, kan Knight si seg godt fornøyd med fjorårets lønnsutbetaling. Det viser Statoils årsrapport som ble offentliggjort i dag. Den viser at Knight tjente 14 millioner kroner i fjor. Det er mer enn dobbelt så mye som Eldar Sætre gjorde i fjor, og nesten to millioner kroner mer enn Knight tjente i 2013.

Sætre kunne notere seg for en lønnsutbetaling på på nærmere 6,7 millioner kroner i fjor. Store deler av året var Sætre konserndirektør i selskapet men overtok som konstituert konsernsjef etter at Helge Lund forlot selskapet. Det er også en utlending på andreplass på lønnslisten til Statoil. Amerikanske Bill Maloney som leder den amerikanske virksomheten i selskapet fra Houston, fikk ifjor utbetalt vel 9,6 millioner kroner. På andreplass av de norske på lønnslisten var Margareth Øvrum med 6,35 millioner kroner i utbetalt lønn. Den høye lønnen til John Knight henger delvis sammen med at hans fastlønn inkluderer kompensasjon for avsetning til hans private pensjonssparing.

Det er enorme verdier Statoil-toppene har spart opp gjennom selskapets pensjonsordninger. Eldar Sætre og Margareth Øvrum som begge har vært i Statoils konsernledelse de siste ti årene har henholdsvis 46,8 millioner og 48,7 millioner kroner som beregnet verdi av sine pensjoner..

- Vi har ikke noe å legge til utover opplysningene i årsrapporten, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil.

Ifølge Statoils årsrapport tjente Helge Lund ifjor vel åtte millioner kroner frem til han ble toppsjef i BG Group. Lund måtte betale tilbake 5,1 millioner kroner til Statoil knyttet til verdien av aksjer med bindingstid han hadde tilegnet seg gjennom selskapets incentivprogram. Dette beløpet ble imidlertid kompensert av BG Group som en del av Lunds ansettelsesavtale.

 

Les også:

Hyller John Knight

Brite lønnsvinner i Statoil

Åpner for å bli Statoil-sjef dn+

Ville ikke satset på oljesand i dag dn+  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.