– Problemstillingen er ekstrem kompleks. Men hvis vi skal ha norsk matproduksjon i fremtiden, er det avgjørende å snu trenden, sier landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) til Aftenposten.

Han peker på tre endringer i landbruket han mener er nødvendig for å snu trenden: Bedre forutsigbarhet for dem som tar over gården, bedre arbeidstider og større muligheter til å leve av det gården produserer.

Ett tiltak som skal bidra til å øke rekrutteringen av unge til landbruket, er panelet Såkornutvalget, som Felleskjøpet Agri står bak. Det er en digital møteplass for unge bønder der de kan utveksle erfaringer.

– Vi håper at dette arbeidet kan bidra til å bryte ned stigmatiseringen av bøndene som trauste og litt kjedelige, sier kommunikasjonssjef Hanne Lauritzen i Felleskjøpet til Aftenposten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.