Totalt oppgir seks av ti at de skal handle julegaver på nett, noe som er like mange som i fjor, skriver handelsorganisasjonen Virke.

– Vi forventer noe lavere vekst i netthandelen i desember i år enn i fjor, da den svake kronekursen er med på å dempe netthandelen i utenlandske nettbutikker, sier Johanne Kjuus, fagsjef Virke Handel.

Ifølge Virke vil de som handler julegaver på nett i gjennomsnitt bruke mellom 2.500 og kr 7.499 kroner, og det er menn som planlegger å bruke mest penger på netthandel av julegaver.

Netthandel har også åpnet for flere fallgruver for forbrukerne, ifølge Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

– Sjekk om nettsiden er falsk og husk på eventuelle tilleggskostnader. Handler du fra utenlandske nettsider kan moms og toll også legges på prisen, sier Sandmæl.

– Se gjerne om butikken er Trygg E-handel sertifisert. Da vet du at nettbutikken forplikter seg til å oppfylle norske lover, tilføyer Kjuus. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.