Hvis du sliter med å finne på hva du skal pakke inn til jul, enten det er til deg selv eller andre, har vi 24 rødglødende julegavetips til deg.

Mens iPod-brukere har tusenvis av kompatible lydprodukter å velge mellom, har Android-brukere hittil hatt sørgelig få alternativer for musikkavspilling. Grunnen er en manglende standard for plassering av mikro-USB-tilkoblingen som brukes på ulike Android-mobiler. Dette har Philips nå løst meden universal tilkobling, som gjør at nesten samtlige Android-baserte mobiler kan dokkes til høyttaleren med både musikkavspilling og ladefunksjon. Med sin ovale utforming gir Fidelio AS851 et stilrent inntrykk, og Philips sin digitale lydteknikk sørger for presis lyd med rikelig bass. Den innebygde forsterkeren leverer 30W RMS total uteffekt. En mindre og rimeligere modell med batteridrift, AS351, er også tilgjengelig.

Pris: ca 1500 kroner.

 

En fet TV er den ultimate julegaven til hele familien, og takket være stor konkurranse er prisene blitt relativt hyggelige selv for en god TV. Samsungs lekre 6-serie fås i flere størrelser, men gjør seg ekstra godt i 46 tommers utgave eller større. Den er slank og diskret i utseendet, byr på avanserte funksjoner og ikke minst et LCD-LED bildepanel med flott bildekvalitet. Du kan se 3D-film med skikkelig dybde, eller leke deg med Youtube, Facebook og filmleie via nettet gjennom Samsungs Smart-portal. Bare husk å kjøpe nok 3D-briller til hele familien.
Les også: Bedre og billigere 3DTV

Pris: ca 10.000 kroner.

 

Til de musikkinteresserte vil man gjerne gi bort noe fint å lytte til, men det kan være vanskelig å finne riktig album. Da er det enklere å gi bort et abonnement på Spotify så kan mottakeren selv velge hva han eller hun vil høre på. Med et premiumabonnement på Spotify slipper man å høre på reklame, man får bedre lydkvalitet og man kan lagre spillelister på mobilen så man ikke bruker datatrafikk når man spiller. Gavekort finnes i både måneds- og års-varianter.

Den norske musikktjenesten Wimp tilbyr også gavekort i år i tre, seks og 12 måneders varianter.

Pris 99 til 1.188 kroner.

 

Motebevisste storbymennesker kan selvsagt ikke drømme om å vise seg offentlig med noe billig plastskrap rundt halsen. Da kan det passe med Bang & Olufsens snertne hodetelefoner med mikrofon til Iphone. Hodetelefonene har også fjernkontroll på ledningen for å styre musikk og samtaler. I telefonsamtaler får man også aktiv støyreduksjon som fjerner bakgrunnslyd fra telefonsamtalen.

Pris 1.750 kroner.

 

Et innrammet bilde av barna er ofte en verdsatt julegave til besteforeldre. For mange er det enda bedre å gi bort en digital fotoramme med mange bilder. Akkurat denne kobler seg dessuten til nettet og kan vise bilder fra Facebook i tillegg. Dermed vet man aldri når nye bilder kan dukke opp i stuen. Kodak Pulse vant Best i Test i årets store fotorammetest.
Les testen her: Fotorammer med finesser

Pris 1.200 kroner.

 

Har man en tv uten nettverksforbindelse er den enkleste måten å oppgradere til en moderne smart-tv å koble til et mediasenter. Den beste av disse akkurat nå heter Boxee Box. Den samler filer, tv-serie og musikk både fra internett og din egen samlig. Den organiserer mediabiblioteket ditt og viser dem fram på en elegant måte så du kan velge innhold med fjernkontrollen. Med den siste oppdateringen støtter boksen også Spotify og AirPlay som brukes av Apple-produkter.
Les test her: Gjør TV-en smartere

Pris 1.800 kroner.

 

Les mer om julegavetipsene på Lyd & Bilde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les også del 1: Julekalender for gadget-glade

...og del 3: Julekalender for gadget-glade - del 3