Assange ønsker å ta en MRI-undersøkelse etter at han kjente en skarp smerte i skulderen, sier en toppdiplomat fra Ecuador onsdag.

Grunnleggeren av WikiLeaks har søkt tilflukt i Ecuadors ambassade siden 2012 for å unngå å bli utlevert til Sverige, der han er siktet for voldtekt. Assange, avviser påstanden, og er redd han vil bli utlevert til USA dersom han først blir pågrepet.

- Vi spurte britene om fritt leide på humanitært grunnlag. Svaret var at han kan forlate ambassaden når som helst han måtte ønske det, men at den europeiske arrestordren står ved lag. med andre ord: Han kan gå ut – og vi vil putte ham i fengsel, sier Ecuadors utenriksminister Ricardo Patiño.

Patino snakket med mediene to dager etter at britene sa de ville stoppe det kontinuerlige vaktholdet utenfor ambassaden. Han minnet om at Ecuador og Sverige forhandler om en avtale som åpner for at svensk politi kan avhøre Assange inne på ambassaden. Det er ikke satt noen frist for å få den avtalen på plass. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.