Julian Assange sa under pressekonferansen at det har florert en del falske rykter og nyhetssaker om at WikiLeaks har planer om å sverte den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton. Samtidig sa han at dokumentene som vil bli publisert i tiden framover kan ha betydning for valget i USA.

I forkant av pressekonferansen antydet WikiLeaks at det vil komme nye avsløringer om Hillary Clinton.

- Dere må forstå at dersom vi skal publisere noe som har betydning for USA, så gjør vi ikke det klokken tre om natten lokaltid, sa Assange.

Grunnleggeren av nettstedet talte via video fra London på jubileumsfesten i Berlin tirsdag.

Motgang

Assange har også latt seg intervjue av tyske Der Spiegel i helgen. Der snakket han om hvorvidt nettstedet lar seg påvirke av kritikken de får, blant annet for å ukritisk publisere dokumenter fra Moskva, eller støtte Donald Trump i den amerikanske valgkampen.

- Motgangen har herdet oss. Vi tror på det vi gjør. Hvis man blir presset, må man dytte tilbake, sier han.

10 millioner dokumenter

I løpet av sin tiårige eksistens har nettstedet publisert over 10 millioner lekkede dokumenter. Første gang WikiLeaks fanget verdens oppmerksomhet, var da de publiserte «bruksanvisningene» for fengselsvoktere på Guantánamo Bay.

Viktigst var imidlertid lekkasjene fra amerikanske ambassader rundt om i verden, mener Assange.

- Det er den viktigste enkeltsamlingen av materiale vi har publisert, sa han.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: