I dag tidlig startet rettssaken mellom Acta-gründeren Alfred Ydstebøs heleide selskap Base Gruppen og investoren Petter Smedvig Hagland og Ydstebøs tidligere partnere Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim. Ydstebø krever 130 millioner kroner av de tre og selskaper knyttet til dem. Ydstebø selv møtte ikke i rettssaken. Han skal senere vitne i rettssaken.

Alfred Ydstebøs advokat Fredrik Gisholt startet sitt innledningsforedrag med å gå detaljert gjennom Dagens Næringslivs artikkel forrige uke om konflikten mellom investorene.

– Dette er personlig angrep på meg. Han er på et nivå som er langt utover det profesjonelle. Det er bevis på ting som de har gjort som er langt utover etiske retningslinjer for en forretningsmessig tvist. Det vil få konsekvenser i etterkant. Det blir et etterspill, sa Andersen i artikkelen.

Gisholt avviste Andersens syn og viste til at Ydstebø aldri har saksøkt noen før.

– Han har aldri før eller noen gang vært i en posisjon som saksøker, sa Fredrik Gisholt om Ydstebø og hevdet at Andersen har bevisst brutt avtaler, kamuflert egenrolle og drevet med antedatering.

– Da må man sette foten ned, sa Ydstebøs advokat Fredrik Gisholt.

Tingrettsdommer Richard Saue ba partene oppføre seg i retten i sin innledning og unnlate å bruke for mange adjektiver.

Mener hotellet ble snappet foran ham

Striden mellom investorene står om hotellet Alstor utenfor sentrum av Stavanger. Begge parter ønsket å utvikle hotellet og tomten som et eiendomsprosjekt. Ydstebø mener at Petter Smedvig Haglands selskap Petrus snappet eiendommen foran nesen hans. Han mener at han allerede hadde en avtale om kjøp av eiendommen.

Samtidig mener Alfred Ydstebø at Kjetil Andersen har brutt en konkurranseavtale som han undertegnet da han sluttet i Ydstebøs selskap, Base Property. Dermed hevder Alfred Ydstebø at Andersen har gått bak ryggen på ham og forhandlet frem en avtale for sin nye eiendomspartner, Petter Smedvig Hagland.

Ydstebø krever derfor gevinsten som han nå går glipp av, foreløpig beregnet til 130 millioner kroner. Ydstebø mener at Smedvig Hagland og Mjeldheim har medvirket til bruddet på konkurranseavtalen.

Da tingrettsdommer Richard Saue holdt sin innledning i dag tidlig ba han Ydstebøs advokater forklare hvordan gevinsten er beregnet på et prosjekt som ennå ikke er utviklet.(Vilkår)

Alfred Ydstebø krever 130 millioner av Petter Smedvig Hagland og sine tidligere partnere Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim.
Alfred Ydstebø krever 130 millioner av Petter Smedvig Hagland og sine tidligere partnere Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim.