- Min klient ble bevisst at han ønsket å ha det hyggelig der nede. Freden var viktigere enn retten, sier advokat Dag Sverre Aamodt som representerte Lykkes nabo.

DN.no har tidligere omtalt Bunnprisgründer i bryggekrangel mellom dagligvaremillionæren Trond Lykke og hans hyttenabo Georg Otto de Besche på Tjøme. Etter at Besche kjøpte en mindre strandparsell hevdet han å ha rett til en del av grunnen der Lykkes brygge ligger.

Besche hadde kjøpt parsellen for å skaffe båtplass til egen båt. Han er altså fortsatt manko en båtplass.

Felles kart

Nå er altså partene enige. Før retten fikk tid til å avsi dom ble Lykke og nyttenabo Georg Otto de Besche enige om hvor tomtegrensen mellom hytteiendommmene går. Sammen sendte partene et såkalt felles prosesskrift der det sto at de var kommet til enighet. Likevel ville de at det skulle avsies dom i saken som viste hva man var enige om. Av kartet vedlagt dommen kommer det frem at Besche nå er enig i at hele bryggen ligger på Lykkes eiendom.

- Vi prosederte saken fullt ut. Etter en dag eller så ble det igjen kontakt mellom mellom partene, forklarer advokat Henrik Boehlke. Boehlke representerte Lykke i bryggestriden.

- Dette innebærer at Lykke har fått fullt medhold i sitt krav om å være eier av bryggen, sier Boehlke.

Ville komme til enighet

I forkant av rettssaken sa Dag Sverre Aamodt, som representerte Lykkes hyttenabo, at striden aldri hadde behøvd å havne i rettssystemet:

- At det finnes en minnelig løsning som ikke går merkbart ut over Lykkes bruk av egen eiendom, er jeg sikker på, sa advokaten da.

Kan ikke ankes

Som endel av enigheten reduserte Lykke sitt krav om saksomkostninger. Likevel Besche betaler 85.000 kroner til Lykke.

- Det er mindre enn påstanden som opprinnelig ble lagt ned, presiserer Boehlke.

Av dommen fra tingretten er det også klart at partene er enige om at dommen ikke kan ankes. Det innebærer at den allerede er rettskraftig.

Les også på DN.no

- Eiere av de dyrere Teslaene har fått panikk

Nytt tråløst nettverk kan overføre en spillefilm på tre sekunder

Påstand: «Hvis medarbeiderne er lykkelige vil de yte mer på jobben.» Niks (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.