Bare dager etter at Økokrim henla korrupsjonssiktelsen, har Stein Erik Hagen og Canica vært frempå og hentet Jo Lunder inn i styret i investeringsselskapet. Det fremkommer i en kunngjøring til foretaksregisteret.

I styret blir han styremedlem sammen med Stein Erik Hagen, mens datteren Caroline Hagen Kjos er styreleder.

– Jeg kjenner Stein Erik Hagen og hans familie godt, og jeg opplever at de representerer det jeg søker meg; profesjonalitet, seriøsitet og sunne forretningsmessige ambisjoner, skriver Lunder i en tekstmelding til DN.

Jo Lunder på pressekonferansen like etter at Økokrim-henleggelsen ble kjent. Bak går hans advokat, Cato Schiøtz.
– Jo Lunder på pressekonferansen like etter at Økokrim-henleggelsen ble kjent. Bak går hans advokat, Cato Schiøtz. (Foto: Hanna Kristin Hjardar) Mer...

Lunder har tidligere sittet sammen med Hagen i Orkla-styret gjennom en treårsperiode.

– Jeg synes Canica er et spennende og veldrevet selskap med en god konsernsjef i Nils Selte. Jeg tror jeg kan bidra til utviklingen av selskapet med egne erfaringer og kunnskap. Dette blir en god match. Jeg gleder meg!, skriver han i tekstmeldingen.

Ventet på en avklaring

Stein Erik Hagen bekrefter til DN at partene hadde snakket sammen mens Lunder fortsatt hadde status som siktet.

– Vi har vært overbevist om at han er uskyldig fra dag én, og nå har Økokrim frafalt alt, sier Hagen.

– Så dere bare ventet på at han skulle renvaskes?

– Ja, det kan du si. Vi snakket sammen tidligere og ventet på at saken skulle bli avgjort.

Hagen kommer denne karakteristikken av Lunder:

– Han er en meget dyktig mann som kan utvikle Canica videre. Han er en allrounder, en god strateg og har god innsikt slik at han blir en styrke for meg og mine barn.

Står på en branntomt

Lunder var en høyt respektert næringslivsleder før han ble trukket inn i Vimpelcom-saken. Fallet var høyt da han ble pågrepet for to år siden og siktet for korrupsjon. Han hadde nylig tiltrådt som konsernsjef i Fredriksen-gruppen da han ble satt på sidelinjen gjennom politietterforskningen.

– Jeg føler at jeg står på en branntomt. Jeg brukte 30 år på å bygge, og nå er det nedbrent, uttalte Lunder etter at henleggelsen ble kjent.

Etter at straffesaken er lagt død, kan Lunder være aktuell for flere nye toppverv. I første omgang har han takket ja til Canica som er storaksjonær i Orkla og har heleide datterselskaper som Jernia og Komplett.

Vurderer rekordsøksmål

Lunder har bakgrunn fra Telenor og Johan Andresens Ferd før han ble toppsjef i Vimpelcom fra 2011. Lunder har også hatt styreverv Swix, Tomra, Atea og Evry.

Lunders forsvarer har varslet rekordsøksmål etter at straffesaken ble lagt bort.

– Vi vil bruke litt tid på å sette et tall på dette, uttalte Lunders forsvarer Cato Schiøtz til DN.(Vilkår)

Bekymret for at familien var alene med mediesirkus mens han satt på glattcelle
Jo Lunder tidligere sjef for Vimpelcom satt i to døgn på glattcelle for to år siden da han ble siktet av Økokrim. Onsdag ble saken henlagt.
02:49 Min
Publisert: