Kåre Nilsens forsvarer Odd Rune Torstrup har i formiddag lagt ned påstand om at hans klient frifinnes, til tross for at Nilsen har avlagt tilståelse.

I sin prosedyre i Acta-saken i Gulating lagmannsrett sa Torstrup først at Nilsen skal dømmes for de forhold han har tilstått.

Men under henvisning til at hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsens forsvarer Bjørn Stordrange og medtiltalte Odd Inge Bø’s forsvarer Pål W. Lorentzen mener dette ikke er straffbart avsluttet Torstrup med følgende påstand for sin klient Kåre Nilsen:

-I håp om at Lorentzen og Stordrange har rett i at dette ikke er straffbart ber jeg om at Kåre Nilsen frifinnes, subsidiært anses på mildeste måte.

Torstrup la også ned påstand om at kravet om inndragning måtte avvises.

Nilsens forsvarer mente også strafferabatten på ett år for hans klients tilståelse er for lav. Aktoratet la ned påstand om fem års fengsel for Nilsen, hvorav ett år er strafferabatt for Nilsens tilståelse.

-Det unike med Nilsens tilståelse er at han gir innblikk i det indre liv. Han har bidratt vesentlig. Da skal han ha høyere strafferabatt enn de 16,6 prosent han er innrømmet. Selv om tilståelsen kommer sent, ved inngangen til siste sving, skal den tillegges betydelig vekt, mente Torstrup og begrunnet det med at tilståelsen gjør at man klarer å legge de siste brikkene i puslespillet på plass.

-Jeg anmoder retten å vise det samme motet som Kåre Nilsen har vist. Han har turt å si det som er sant. Hver dag låses han inn på en liten celle som han deler med en svenske. Han løper rundt i en luftegård og det er varmt. Men han tar straffen sin, sa Torstrup før han la ned påstand om frifinnelse for sin klient.

Les også:

100 millioner i donasjoner dnPlus

- Økokrim møter seg selv i døren  

Påstand om 34 års fengsel dnPlus  

Hevder Ingebrigtsen brøt loven 609 av 960 dager

Acta-saken: - Ingebrigtsen manglet enhver respekt for hvordan et børsmarked skal fungere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.