Det har lenge vært gode tider i advokatbransjen.

Oppsigelser, børsnoteringer, feriekrav og snikfelling av hekk. Aldri har så mange advokater hatt så mye gjøre, skrev DN i magasinsaken «Advokatfesten» i mars. (krever innlogging)

Men advokatbransjen har aldri vært noen søndagsskole, og norgessjef Hans Christian Brodtkorb i advokatfirmaet DLA Piper hevdet i mars at eldre advokater blir skviset ut. (krever innlogging)

Hva som rører seg i Norges største advokatfirma Schjødt er ukjent, men det skal ha mistet nesten hele ledelsen og flere fremtredende partnere de siste månedene, skriver Finansavisen.

Administrerende direktør Paul Bellamy som har styrt Schjødt-skuta siden 2009 sluttet i mars i år, og startet eget konsulentselskap. Nå slutter også markedsdirektør Vibeke Oretorp og teknologi- og kunnskapssjef Knut-Magnar Aanestad.

Norges beste

Tidligere i år forsvant partnerne Aron Solheim og Thomas R. Håkonsen og senioradvokat Dag Thomas Hansson til DLA Piper.

Og i løpet av juli har både advokat Nils-Henrik Pettersson og Jakob Villum ifølge Finansavisen sagt opp sine stillinger. Pettersson er advokaten til Stein Erik Hagen og har i flere år vært ranket som Norges beste innen sitt fagfelt som er entreprise.

Villum og Pettersson har ikke oppgitt hvor de skal, noe som ifølge avisen er svært uvanlig i advokatkretser.

Pettersson sier til Finansavisen at det er flere årsaker til at han gir seg, men at han regner med at han fortsatt vil ha jobber hvor advokatbevilling er nødvendig.

Advokatfirmaet Schjødt tar ifølge avisen avgangene med stor ro, og managing partner Dag Sivert Kaada sier at selskapet ikke har hatt flere avganger enn vanlig og at det alltid vil være en viss sirkulasjon i alle de store advokatfirmaene.

 

Les også: Så mye har de brukt på advokater
 

Advokater vil megle mer


Her møtes advokater og NHL-spillere

Her møtes advokater og NHL-spillere
I Financial Hockey League, FHL spiller advokater og NHL-spillere side ved side. Video:Hampus Lundgren
01:33
Publisert:
 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.