Den tidligere hockeyspilleren, Lyn-toppen og daglige lederen i Fredrikstad Fotballklubb Morgan Andersen har hatt advokat Per Danielsen (62) ved sin side gjennom flere konflikter de siste årene.

Før sommeren skar derimot samarbeidet seg fullstendig mellom de to profilene etter at Andersen inngikk forlik om rettshjelpsbetaling med Sparebank 1 Skadeforsikring.

På forhånd hadde Andersen og Danielsen avtalt at advokatens salær skulle dekkes av rettshjelpsforsikringen.

Andersen krevde opprinnelig nesten 900.000 kroner fra forsikringsselskapet, men ble til slutt enig om 250.000 kroner.

LES OGSÅ: Varsler «voldsom kamp» om tv-seerne dn+

Etter at forliket ble inngått, nektet derimot Andersen å informere Danielsen om resultatet og nektet å utbetale pengene til Danielsen, heter det i rettens bemerkninger fra Oslo byfogdembetes kjennelse.

Advokat Per Danielsen.
Advokat Per Danielsen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Ifølge kjennelsen argumenterte Andersen i e-poster sendt til Danielsen at forliket var et høyere beløp enn den jobben som reelt ble utført, og at Danielsen hadde fakturert for timer det ikke var grunnlag for. Dette mente Danielsen ikke medførte riktighet og begjærte arrest i hans formuesgoder.

Morgan Andersen sier han tar byfogdens kjennelse til etterretning. Advokat Danielsen har følgende kommentar: "Jeg nøyer meg med å vise til at resultatet i kjennelsen er at mitt firma skal ha hele forliksbeløpet. Det sier alt. Jeg har ingen ytterligere kommentar."

Pengene overført til kona

I retten kom det frem at de 250.000 kronene fra forliket mellom Morgan Andersen og Sparebank1 ble utbetalt på kontoen til Andersens kone.

«Dette er et moment som trekker i retning av at han søker å unndra pengene fra dekning, ved at pengene ikke blir synlige ved et søk på hans konti», heter det i kjennelsen.

Andersen skal i rettsmøte ikke hatt noen god forklaring på hvorfor pengene, som ifølge forliket skal utbetales til ham, ble overført til ektefellens konto, ifølge kjennelsen. Men til DN sier Andersen at dette har en naturlig forklaring.

– Pengene ble overført dit fordi forsikringen står hennes i navn, noe jeg også har vært helt åpen om, sier Andersen.

FÅTT MED DEG DENNE? Fyrte av flere millioner på sparket

Han opplyser at pengene ble overført lenge før det ble tatt ut arrest hos byfogdembete i Oslo. 

Felt i PFU

Andersen har siden 2011 vært på jakt etter oppreisning etter en ufordelaktig reportasje i Aftenposten i 2011, hvor det fremkom at den tidligere idrettstoppen var pågrepet og siktet for medvirkning til skatteunndragelse.

Siktelsen mot Andersen ble senere frafalt, og Aftenposten justerte sin artikkel. Avisen ble felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) ettersom utvalget mente Andersen skulle ha fått samtidig imøtegåelse.

Senere krevde Andersen 3,5 millioner kroner i erstatning fra Aftenposten. Denne saken tapte han i Høyesterett ifjor.

Andersen tok også ut forliksklage mot Fredrikstad Blad, Adresseavisen, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad, TV 2 og VG for å ha viderebrakt eller sitert Aftenpostens sak.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.