Mannen mistet jobben i Aker Solutions som følge av siktelsen. Med støtte fra fagforeningen NITO har han saksøkt arbeidsgiveren, skriver VG.

Den 48 år gamle mannen ble pågrepet på arbeidsplassen 11. mai i år. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147c, for å ha spredt informasjon som er egnet for dem som ønsker å begå en terrorhandling. Han satt varetektsfengslet i seks uker før han ble løslatt.

Mannen er irakisk sjiamuslim og tidligere offiser og kom til Norge som flyktning i 1998. Han returnerte til Irak et par år tidlig på 2000-tallet før han kom tilbake i 2006. I flere år tilhørte han Den irakiske nasjonalkongressen, som ble finansiert av CIA. Mannen har norsk statsborgerskap og har en periode vært aktiv lokalpolitiker for SV. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.