Cas mener ikke det er grunnlag for å utestenge de 28 russiske utøverne og begrunner det med manglende bevisgrunnlag. Cas fastslår samtidig at 11 andre russere som har anket sin livstidsutestengelse, bare blir utestengt fra OL i Pyeongchang.

Avgjørelsen ble sluppet av Cas' generalsekretær Matthieu Reeb under en pressekonferanse i Pyeongchang torsdag.

Totalt mottok Idrettens Voldgiftsrett (Cas) 42 anker fra russiske utøvere som er utestengt av Den internasjonale olympiske komité (IOC) fra OL på livstid for deltagelse i organisert dopingjuks. 39 av disse ankene ble behandlet i forrige uke i forkant av lekene i sørkoreanske Pyeongchang, som innledes neste uke. De tre siste ankene omhandler tre livstidsutestengte skiskyttere og skal behandles på et senere tidspunkt. Årsaken er at alle tre har avsluttet sine karrierer.

Cas-panelet gikk til det uvanlige skritt å gi en oppdatering av jobben underveis sist uke.

– Panelet har allerede hørt fra flere ekspertvitner om dna og tekniske undersøkelser av utstyr for urinprøver, samt andre vitnemål, blant dem fra doktor og dopingvarsler Grigorij Rodtsjenkov og professor Richard McLaren som ansvarlig for McLaren-rapporten, het det i en pressemelding.

Blant de utøverne som ble hørt av panelet i Genève inngikk utøvere fra skøyter, skeleton, aking, ishockey, langrenn og skiskyting. Høringene ble avsluttet sist lørdag.

Alle de involverte russerne har bestemt avvist at de har vært involvert i et statlig støttet dopingprogram i forbindelse med OL i Sotsji for fire år siden.(Vilkår)

DNs vinanmelder Merete Bø forteller deg hvilke Burgund-viner det gjelder å sikre seg i år.
Merete Bø vinanmelder i DN anbefaler deg viner fra Burgund-slippet på Vinmonopolet torsdag.
04:07
Publisert: