– Jeg har ingenting å skjule, sier Pär Boman nyhetsbyrået TT, ifølge SVT.

Boman var administrerende direktør og konsernsjef for den svenske storbanken Handelsbanken fra 2006 og 2015. Det er i denne perioden han er mistenkt for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med en elgjakt sammen med multimilliardær og styreformann Fredrik Lundberg i investeringsselskapet Industrivarden og Sveriges tidligere finansminister Anders Borg. 

Forretningsmannen Fredrik Lundberg står oppført med en formue på 36 milliarder kroner, ifølge Forbes.
Forretningsmannen Fredrik Lundberg står oppført med en formue på 36 milliarder kroner, ifølge Forbes. (Foto: TT NEWS AGENCY)

Elgjaktene ble organisert av det svenske skogsindustrikonsernet Holmen hvor Lundberg sitter i styret. 

Boman kan ikke forstå hva som skal ha vært korrupt og kaller anklagene grunnløse. 

Antyder at det er en heksejakt

– Jeg har deltatt i to elgjakter. Ved begge anledninger har jeg kontaktet selskapet som har organisert jakten og bedt om å få betale for turen. Jeg har også betalt alt av reise og losji selv, skriver Boman i en offentlig redegjørelse. 

Aktor Alf Johansson i Riksenheten mot korrupsjon har tatt Pär Boman inn til samtaler om jaktturene i slutten av 2015, men vil ikke utdype hva Boman skal ha gjort galt.

– Det er grunn til å tro at ulike jaktturer utvikler seg på forskjellige måter, og i dette tilfellet virker det som at det er mistanke om noe kriminelt. Hva det handler om vil jeg ikke gå nærmere inn på, sier aktor Johansson til den svenske avisen Expressen.

Ifølge Financial Times skal flere ledende svenske forretningsaktører ha antydet at hele korrupsjonsanklagen er en heksejakt. 

– I tråd med loven

Lundberg og Borg ble brakt inn på teppet allerede i januar på grunn av mistanker om bestikkelser, ifølge Financial Times. 

Som styreleder i Industrivarden kontrollerer Lundberg flere andre selskaper, deriblant Handelsbanken, Ericsson og Volvo Group. 

Pär Boman skriver videre i meldingen at han rådførte seg med daværende styreleder i banken før han aksepterte Lundbergs tilbud om å bli med på jakt. 

– Ifølge advokater som jeg har konsultert, har min deltagelse i disse jaktturene vært helt i orden og i tråd med loven, skiver Boman. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

På frontlinjen i kampen om Mosul
Irakisk politi løpet for livet når de forsøker å sikre området utenfor jernbanestasjonen Garage Baghdad. Den norsk-brasilianske fotografen André Liohn fulgte de paramilitære politistyrkene i kampene for å jage IS ut av Mosul. OBS: Sterke bilder
01:53
Publisert: