Arkitekt Rune Breili og tidligere bygningssjef i Tjøme kommune, Harald Svendsen, nektet begge straffskyld for grov korrupsjon da Økokrim-saken mot dem startet tirsdag morgen. De to er tiltalt i kjølvannet av Økokrims etterforskning av en rekke hytteprosjekter i strandsonen i tidligere Tjøme kommune.

Ifølge tiltalen skal Breili i april-mai 2010 har utført arkitekttjenester verdt 50.000 kroner for Svendsen i forbindelse med at Svendsen bygget hus i Tjøme. Tjenestene skal ha hatt sammenheng med Svendsens stilling i kommunen, som ansvarlig for behandlingen av byggesøknader fra arkitektfirmaer knyttet til Breili. Økokrim mener dette utgjør grov korrupsjon.

Også Hans Petter Abrahamsen, som har vært byggesaksleder i Tjøme, erkjente ikke straffskyld da han fikk tiltalen på tjenesteforsømmelse lest opp i Horten tinghus. Han er tiltalt for grov tjenesteforsømmelse knyttet til tre eiendommer i daværende Tjøme kommune. To av tiltakene som ble godkjent skal ha ligget innenfor strandsonen, mens den tredje skal ha vært i strid med reguleringsplanen. Vedtakene ble truffet uten at Fylkesmannen fikk dispensasjonssøknader til behandling.

Arkitekt Rune Breili har tegnet mange av hyttene på Tjøme som det har blitt byggesaker av. Dette bildet er tatt i 2018.
Arkitekt Rune Breili har tegnet mange av hyttene på Tjøme som det har blitt byggesaker av. Dette bildet er tatt i 2018. (Foto: Gorm K. Gaare)

Les DNs dokumentar om hyttebyggingen på Tjøme:

Slik fikk han de rikes hytter godkjent på Tjøme magasinetPlus

Den første uken vil retten få høre Økokrim innlede om hvorfor det er tatt ut tiltale for de tre. Deretter vil forsvarerne komme til orde. Etter tidsplanen vil arkitekt Rune Breili starte sin forklaring etter lunsj torsdag. Det er satt av to dager til Breilis forklaring. Neste uke vil Svendsen og Abrahamsen gi sine forklaringer, før rettssaken fortsetter med vitneforklaringer. Det er satt av fem uker til saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Advokat Bård Hauger er forsvarer for Hans Petter Abrahamsen som er tiltalt for grov tjenesteforsømmelse i forbindelse med korrupsjonssaken som går for retten.
Advokat Bård Hauger er forsvarer for Hans Petter Abrahamsen som er tiltalt for grov tjenesteforsømmelse i forbindelse med korrupsjonssaken som går for retten. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
Advokat Knut Henrik Strømme forsvarer tidligere bygningssjef Harald Svendsen i daværende Tjøme kommune.
Advokat Knut Henrik Strømme forsvarer tidligere bygningssjef Harald Svendsen i daværende Tjøme kommune. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)