Politiet ba om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, samt medieforbud i hele perioden og isolasjon de to første ukene.

Både politiet og forsvarer ba om lukkede dører under fengslingsmøtet for advokaten. Dommeren godtok begjæringen.

Ransakelser

Amir Mirmotahari er siktet for forsøk på å motarbeide rettsvesenet samt forsøk på grovt skadeverk. Dette skal gå fram av et opptak av en telefonsamtale.

En annen del av siktelsen er basert på en artikkel i VG fredag, hvor avisen legger fram nok et opptak der advokaten og en torpedo snakker om å saboterte åpningshelgen for et utested i Fredrikstad i juni fjor.

Politiadvokat Sturla Henriksbø sier til NTB at politiet har gjennomført ransakelser både hjemme og på advokatens kontor for å sikre mulige bevis, og at de er i en innledende fase av etterforskningen, men at det er opplysningene i VG som er bakgrunnen for kravet om varetekt.

– Vi må etterforske det som er kommet fram, sier han.

Opplysninger i avhør

Pressen sa at saken har stor offentlig interesse og ba om at fengslingsmøtet skulle gå for åpne dører, men både politiet og den siktedes forsvarer ønsket lukkede dører.

Før dommer Inger Kjersti Dørstad kom inn, rakk den siktedes advokat Anders Brosveet å si til pressen at hans klient avviser straffskyld, og at han mente det politiet hadde lagt til grunn i siktelsen, ikke er ulovlig.

Dommer Dørstad uttrykte forståelse for at pressen ba om åpne dører, men la vekt på opplysninger den siktede skal ha kommer med under avhøret torsdag kveld når hun bestemte at fengslingsmøtet måtte gå for lukkede dører. (©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.