Det kommer fram i sluttinnlegget som advokaten hans, Øystein Storrvik, tirsdag leverte Oslo tingrett i forkant av saken, skriver Nettavisen.

Telefonkontakt

Der står også opplysninger om at Breivik hadde tillatelse til å snakke med en «helt vanlig person» utenfor fengselet på telefon, men at han valgte selv å avbryte denne kontakten.

«Telefonkontakt med omverdenen er også sterkt begrenset. Hvilke personer han ønsker å snakke med, synes ikke å korrespondere med personer fengselet kan tillate. Han har hatt en godkjent, regelmessig telefonkontakt han selv ikke ønsket å fortsette», heter det i innlegget.

– Dette var en helt vanlig person, uten tilknytning til fengselet. Personen han har hatt telefonkontakten med, er ikke en profesjonell aktør. Retten til å knytte relasjoner er også sterkt knyttet opp til retten til å avbryte dem, sier advokat Storrvik.

– Menneskerettsbrudd

Anders Behring Breivik har saksøkt staten for brudd på menneskerettighetene, og Oslo tingrett behandler av sikkerhetshensyn og praktiske årsaker saken i høysikkerhetsfengselet i Skien, der Breivik soner. Saken starter tirsdag 15. mars, og retten har satt av fire dager til behandlingen.

I sin stevning klager Breivik blant annet på bruken av håndjern og begrensninger i mulighetene til å sende brev, og han mener særlig isolasjon og kommunikasjonskontroll innebærer menneskerettighetsbrudd.

Anders Behring Breivik soner en dom på 21 års forvaring, med en minstetid på 10 år, etter bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massedrapet på Utøya 22. juli 2011. Til sammen ble 77 mennesker drept i angrepene.

Les også: Ståltro på knallhard oppfinnelse

– Situasjonen i oljemarkedet er bedre enn folk tror

Full krise for oljenasjon: - Utrolig tøft

 

Se DNtv:

Apple kjemper videre mot FBI:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Apple kjemper videre mot FBI
Ønske til FBI vil svekke sikkerheten til hundrevis av millionen mener Apple
01:21
Publisert: