Juryen som fant Apple skyldige i patentbrudd, har fredag dømt selskapet til å betale 1,9 milliarder kroner i erstatning. Selskapet planlegger å anke dommen.

Retten kom tidligere i uken fram til at Apples A7-brikke, som styrer en rekke modeller av både iPhone og iPad, inneholdt teknologi som selskapet ikke hadde patent på eller rett til å bruke.

Teknologien var utviklet av fire forskere ved University of Wisconsin som hadde funnet opp den aktuelle teknologien, og en forskningsstiftelse tilknyttet universitetet gikk til sak mot IT-giganten-

En talsperson for Apple sier selskapet planlegger å anke dommen. Selskapets advokater har ikke ønsket å kommentere rettens avgjørelse.

Les også:
Jury mener Apple brøt patentrettigheter
Fremtidig epilepsi-app skal varsle anfall
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.