Konflikten mellom bil- og mediekonsernet Bilforlagets mangeårige eier og administrerende direktør Atle Falch Tuverud og konsernets forlagsredaktør Per Morten Merg samt redaktør for bladet Motorbransjen Trygve Larsen ser ut til å gå mot en slutt.

Krangelen startet i 2018 da de to redaktørene varslet ledelsen i Bilforlaget om at de hadde planer om å etablere egen virksomhet.

Ble avskjediget

Merg og Larsen sa opp sine stillinger i slutten av mai samme år, men ble avskjediget like før oppsigelsestiden gikk ut, grunnet det Bilforlaget mener var illojal opptreden.

Tuverud og Bilforlaget valgte i fjor høst å saksøke Per Morten Merg for brudd på arbeidstagers lojalitetsplikt. Det er dette søksmålet som nå har endt med forlik. Merg fremmet også et motkrav i saken.

Beklager

Partene holder forliksavtalen konfidensiell, med unntak av ett punkt som er delt med DN:

«Per Morten Merg beklager at han i sitt ansettelsesforhold med Bilforlaget as har handlet illojalt ved å ha gjennomført samtaler med Norges Bilbransjeforbund (NBF) hvor hensikten har vært å inngå et samarbeid med NBF utenfor Bilforlaget samt ved å gjennomføre samtaler med de ansatte i Bilforlaget som dannet uro i selskapet og at han har omtalt Bilforlaget negativt til kunder,» heter det i avtalen.

«På bakgrunn av disse forholdene har han betalt erstatning til Bilforlaget as.»

Administrerende direktør i Bilforlaget Atle Tuverud ønsker ikke å kommentere detaljer om forliket, men er glad for at saken er over.

– Endelig kan vi legge denne triste saken bak oss. Nå gleder vi oss til å kunne konsentrere oss fullt om det vi i Bilforlaget både vil og kan, jobbe hardt for våre lesere og kunder. Vi ser frem til å fortsette vårt gode og ryddige forhold til alle aktører i norsk bilbransje, sier Tuverud.

Fornøyd med løsning

Per Morten Merg skriver i en sms mandag kveld at han er fornøyd med løsningen.

– Et forlik betyr at begge parter har funnet frem til en løsning, og løsningen er jeg godt fornøyd med, skriver Merg.

Bilforlaget er et av landets største spesialforlag gjennom blader og nettsteder som Bil, Yrkesbil, Motorbransjen og Bilnytt.no. I 2018 omsatte selskapet for 33,2 millioner kroner, med et resultat på 5,3 millioner kroner før skatt. Regnskapet for 2019 er ikke publisert ennå.

Det er Atle Falch Tuverud med familie som eier alle aksjene i Bilforlagets morselskap Fagbladforlaget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.