Den tidligere advokaten er tilalt for tre tilfeller av grovt underslag og dokumentfalsk i perioden 2003 til 2011, skriver Bergens Tidende (artikkelen ligger bak betalingsmur). Odd Drevland er gift med ordfører i Bergen, Trude Drevland.

  • I 2003 skal eks-advokaten ha forsynt seg med 389.000 kroner fra et eiendomsfirma.
  • Fra 2007 til 2011 skal han ha tappet Taxi Vest for 1,7 millioner kroner.
  • I retten må han også svare på hvorfor han forsynte seg med 825.000 kroner fra et dødsbo han disponerte.

En av arvingene som skulle hatt pengene fra dødsboet, Samira Øvreeide, skal ifølge Bergens Tidende vitne mot Drevland.

- Det har vært hardt. Helt jævlig. Ikke nok med at jeg fikk meg en knekk da jeg som 21-åring med en nyfødt unge måtte planlegge begravelsen til min far, men samtidig utnyttet Drevland oss. Han sparket oss mens vi lå nede, sier Øvreeide (26) til Bergens Tidende.

Ifølge forsvarer Per Magne Kristiansen, erkjenner Drevland feil ved behandlingen av dødsboet.

-  Han trodde han hadde jobbet mer med den saken enn han hadde, sier Kristiansen til BT.

Kristiansen sier Drevland overhodet ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen om at han skal ha «sparket» arvingene mens de lå nede.

- Dialogen med arvingene var hele tiden god og det ble flere ganger utbetalt forskudd etter behov, sier Kristiansen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.