Gro Melgaards advokat Per Danielsen bekrefter at hans klient og hennes sønn har inngått forlik.

DN kunne i oktober melde at moren til den anerkjente samtidskunstneren tar sin egen sønn Bjarne Melgaard til tingretten for å avslutte en langvarig arvetvist om kunst, eiendom og penger. Rettsaken skulle begynne 11. mai. Den blir det nå ingenting av fordi partene har inngått forlik.

«De har bestemt at han eide hele leiligheten». Det skriver Bjarne Melgaards advokat John Christian Elden i en tekstmelding til DN søndag kveld. Elden opplyser også om at det ikke har blitt gjort noen overføringer fra eller til, bortsett fra at han fikk tilbakeført noen statuer.

Kapital har også omtalt forliket.

Bjarne Melgaard er en av de mest sentrale norske samtidskunstnerne og er kjent for sine provoserende malerier, installasjoner, fotografier og videoverk.

Langvarig strid

– Det har i lang tid vært strid om flere tvistepunkter som aldri har funnet sin løsning, til tross for at flere advokater forgjeves har prøvd. Som siste utvei vil moren gjerne ha slutt på stridighetene og få en rettslig avklaring, slik at de kan bli ferdig med det hun opplever som veldig langvarig, slitsomt og uholdbart, sa advokat Per Danielsen til DN i oktober i fjor.

Stridens kjerne har vært en leilighet på Frogner hvor Gro Melgaard bor, og som eies av dem begge, en kunstsamling som hun angivelig skal ha fått fra sin sønn, samt uoppklarte pengekrav fra sønnen.

– Bjarne Melgaard eier halve leiligheten i samsvar med hva som er tinglyst, og har også dekket alle utgifter til banklån på denne fra kjøpet fant sted, skrev Elden i en epost til DN i oktober.

Leiligheten som det er snakk om ble kjøpt for 4,85 millioner i 2008, og er i dag trolig verdt i underkant av ti millioner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.