Den norske mannen mente Visa-kortet hans var misbrukt etter en natts opphold på nattklubben New Century i San Francisco i mai i fjor, etter flere belastninger på i alt 43.936 kroner.

Han har forklart at han ankom nattklubben litt over klokken 02.00 og tok ut 2633 kroner i en minibank 41 minutter senere. Minibanken lå inne i lokalet til nattklubben. Idet han tok pengene ut av luken i minibanken, kom en kvinnelig ansatt bort til mannen for å følge ham til baren. Her kjøpte han en cola med noen av kontantene.

Etter dette husker han ingenting før han våknet på hotellrommet dagen etter.

Han ble senere fortalt at taxisjåføren hadde sagt til resepsjonisten på hotellet at han ble båret ut fra nattklubben og inn i taxien. Da nærmet klokken seg 04.30.

Visa-kortet hans ble benyttet på nattklubben, til å ta ut penger i minibanken og til å handle med i nattklubben.

Tror noen puttet noe i brusen hans

Det er fremlagt kvittering for varekjøpene som alle er signert med kortholders navn og merket med fingeravtrykk av tommelfingeren. Mannens lommebok med kortet var borte da han våknet på hotellrommet dagen etter.

Mannen har mistanke om at den kvinnelige ansatte som kom bort til minibanken da han tok ut penger der, så koden da han tastet den, fikk tak i kortet og misbrukte det til fordel for nattklubben. Han husker ingenting fra nattklubb-besøket og hevder han ble dopet ned ved at ansatte puttet noe i brusen.

Banken viser til at kortets kode er riktig tastet på første forsøk, og at kortets chip er lest. At prisene kan bli høye på slike nattklubber er ikke unormalt. Banken mener også at det er mistenkelig at det gikk to dager før han meldte lommeboken stjålet.

Grunnen til at han ventet så lenge med å sperre kortet, var at han opplevde situasjonen som pinlig, har nordmannen forklart.

Avviser saken fra behandling

Finansklagenemnda Bank har nå avvist saken fra behandling.

«Nemnden kan ikke se at tidsangivelsen i drosjekvitteringen alene godtgjør at de omtvistede transaksjonene ikke kan være kortholderens egne. Det vil gjerne være en viss usikkerhet knyttet til tidsangivelser som disse. På den annen side innebærer både denne opplysningen og andre opplysninger at kortsvindel er så nærliggende at saken ikke bør avgjøres på grunnlag av kortholderens bevisbyrde alene», heter det i nemndens begrunnelse.

Muntlig behandling av saken for domstolene vil gi et klart bedre grunnlag for å konkludere i saken, mente Finansklagenemnda Bank. Avgjørelsen var enstemmig.(Vilkår)

-Det kommer et nytt navn på toppen av Swix
Investeringene i Swix Sport skifter navn. Ferd-eier Johan H. Andresen tror ikke en handelskrig vil svekke salget av norske varer utenlands.
02:37
Publisert: