I forrige uke møtte Jørgine Vasstrand (29) i retten etter at hun og ektemannen Morten Sundli (28) hadde funnet skjeggkre i leiligheten deres på Torshov.

Paret hadde saksøkt den tidligere eieren av leiligheten og krevd 634.000 kroner i erstatning. Selgeren hadde nemlig opplyst om at det var sølvkre – ikke skjeggkre i leiligheten.

Fredag ettermiddag kom dommen fra Oslo tingrett: Selgeren frifinnes og ekteparet må dømmes til å betale 114.000 kroner i sakskostnader.

Jørgine Vasstrand er kjent under navnet «Funkygine» og ble kjent da hun begynte å legge ut treningsvideoer på Instagram. Senere har hun blitt med på TV 2-serien «Bloggerne», som i ni sesonger har fulgt livene til blant annet bloggernavn som Caroline Berg Eriksen, Marna Haugen, Sophie Elise og Anna Rasmussen.

Vasstrand er også kjent med VGTV-serien «Vegard X Funkygine», der bloggeren hjelper Vegard Harm med å komme i bedre form. Ektemannen Morten Sundli er fotballspiller i OBOS-ligaen for Ullensaker Kisa.

Reklamerte for sent

Da ekteparet innså at de hadde skjeggkre – ikke sølvkre – i boligen reklamerte de kjøpet. Problemet er at dette skjedde etter reklamasjonsfristen.

Dommeren mente Vasstrand og Sundli på et tidligere tidspunkt burde skjønt at de hadde skjeggkre i boligen, og konkluderer derfor med at selgeren må frifinnes.

Hverken Vasstrand eller advokaten hennes Stian Schie i advokatfirmaet Crawford Legal har besvart DNs henvendelser. I sakens sluttinnlegg skrev advokaten at skjeggkreene gjør at boligen var i vesentlig lavere stand enn de forventet.

– Det vises her til at både den psykiske og fysiske belastningen skjeggkre medfører på generell basis, men også i denne konkrete saken for kjøper og hvor de har et lite spedbarn, skrev han.

Vasstrand ble mor for tredje gang i fjor sommer.

Ubehagelig, men ikke farlig

Det siste året har insektet skjeggkre fått stor oppmerksomhet i mediene. Det lille insektet er ikke farlig, men oppleves som ubehagelig og irriterende, og har vært en stadig voksende plage for norske boligeiere.

Blant dem som har fått svi for fremveksten er forsikringsselskapene som tilbyr boligselgerforsikring. Det har blant annet gått utover forsikringsselskapet Protector som har gått på millionsmell etter millionsmell på grunn av insektet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Redd for å få skjeggkre i hus? Dette mener skadedyrbekjemperen du må gjøre
01:58
Publisert: