Den tidligere eiendomsmegleren Miguel Sørholt hyreti 2013 inn Torkel Gjerset til å innrede en bod på 23 kvadratmeter isokkeletasjen i Sørholts villa på Snarøya. I desember møtes de to iretten etter at det ble krangel om oppgjøret.

- Konflikten handlerom den totale sluttregningen. Summen som skal betales er rett ogslett urimelig, mener Sørholt som hyret inn snekkeren gjennom sittselskap Residence Holding.

Flyttet til Florida

Konflikten oppstoetter at Sørholt flyttet til Florida for snart to år siden for åprøve lykken i det amerikanske eiendomsmarkedet. Sørholt flyttetfør arbeidene i villaen var ferdigstilt.

 -Vi ble enige om en prispå 500.000 kroner for jobben, sier Sørholt. Etterhvert ble de toenige om å utbedre også den skiferbelagte terrassen over bodarealeti sammenheng med innredning av boden. Da Sørholt i mai i år fikk enleieboer i huset og arbeidene ifølge Sørholt fortsatt ikke varferdigstilt, oppsummerte de fakturaene snekkeren hadde sendt dem.

-Da fant jeg ut at vi hadde fått regninger for nesten 1,1 millionkroner, og fortsatt gjensto det arbeider. Så kom det nok en regningpå 400.000. Da stoppet jeg utbetalingene, sier Sørholt.

(Saken fortsetter under bildet)

Partene krangler om utbygging av en bod i Miguel Sørholts villa på Snarøya.
Partene krangler om utbygging av en bod i Miguel Sørholts villa på Snarøya.
 

Måtte tilretten med regningen

Da gikk snekker Torkel Gjerset rettens vei.

- Sluttfaktura for utført regningsarbeidblir ikke gjort opp og jeg har måttet gå til retten for å inndrivekravet, sier Torkel Gjerset om kravet hans på 379.634 kroner.

Ifølge Gjerset var det ikke avtalt noen fastpris for arbeidet. Hanmener også det har kommet nye krav og bestillinger underveis iprosessen.

-Vi har hatt takstmann til å vurdere arbeidene ut i fraarbeidsbeskrivelsene, og han bekrefter at medgåtte kostnader errimelige, sier Gjerset.

Miguel Sørholt har også hyret inn takstmennfor å vurdere arbeidene, og ifølge Sørholt har de konkludert meddet er utført arbeider for rundt 900.000 kroner.

-Å måtte gårettens vei for å få oppgjør for utført arbeid, er selvsagt ikkenoe hyggelig og heldigvis ikke noe jeg har måttet gjøre før, sierGjerset som driver et tømrerfirma i tillegg til å være programlederi oppussingsprogrammet «Norges styggeste rom» på TV3. Gjerset blirogså å se i den nye TV3-satsingen «Superoppusserne».

Brøt med Privatmegleren

Miguel Sørholt flyttet rundt nyttår 2014 til Florida med familien etter at han røk uklar med eiendomsmeglerkjeden Privatmegleren i 2013. Sørholt var kjent som eiendomsmegler i høyprissegmentet og drev et av kjedens mest innbringende kontorer, i tillegg til at han var medeier i to andre. Da Privatmegleren sa opp hans franchiseavtale under påskudd av illojalitet til kjeden, stevnet Sørholt Privatmegleren for usaklig oppsigelse. Tvisten havnet i retten, men partene inngikk forlik rett før jul i 2013.

Les også:

Slik hentet skolebaronene ut 100 mill. tross utbytteforbud magasinetPlus  (abo)

Halloween: "Vi lærer våre barn at det er kult å kle seg ut som Jahn Teigen og tigge i mørket".

- Det mest meningsløse jeg gjør er å taste inn KID-nummer  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.