Det betyr at dommen fra Eidsivating lagmannsrett fra november 2017 blir stående, og at Hunderfossen familiepark i Fåberg i Oppland og Aukruststiftelsen vant opphavskampen, melder TV 2.

Striden dreide seg om hvem som hadde opphavsretten til bilen Il Tempo Gigante etter at animatøren og filmskaperen Ivo Caprino i 1968 innledet et samarbeid med forfatteren, humoristen og tegneren Kjell Aukrust.

Striden har pågått siden 2014, da Hunderfossen familiepark bygde berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante.

Caprino Filmcenter mente Hunderfossen ikke hadde rett til å bygge en slik berg-og-dal-bane, som hadde utseendet og navnet til bilen fra «Flåklypa»-filmen.

– Hunderfossen familiepark og Aukruststiftelsen kan konstatere at vi ikke har gjort noe galt i byggingen og driften av Il Tempo Extra Gigante, sier konsernsjef i Hunderfossen Familiepark, Per Arne Slapø til TV 2.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.