Hagen, som er gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, hevder at Grunnlovens paragraf 97 er brutt. Den handler om at ingen lov skal gi tilbakevirkende kraft, noe Hagen mener skjedde da Stortingets pensjonsordning ble endret i 2011, ett år etter at han selv ble stortingspensjonist.

– Jeg har gått igjennom dommen fra Høyesterett og påpeker alle de feilene jeg mener Høyesterett har gjort – punkt for punkt, sier Hagen til  Nettavisen.

Høyesterett avviste i februar Hagens anke i saken mot Statens pensjonskasse, som han tapte i trygderetten og senere i lagmannsretten. Høyesterett la i sin vurdering blant annet vekt på at endringen ikke innebærer et særlig omfattende inngrep.

I den gamle ordningen var Hagen sikret 66 prosent av lønna til en sittende stortingsrepresentant, mens den nye pensjonsordningen følger den generelle lønnsutviklingen minus 0,75 prosent.

Da Høyesterett avgjorde saken, var bare fem dommere med på avgjørelsen. De øvrige 15 høyesterettsdommerne ble ansatt før 2011 og hadde omtrent samme pensjonsordning som den tidligere Frp-lederen kjempet for å beholde.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert:

Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58
Publisert: