Michelle Krefting har vært samboer med Einar Jørgen Greve i 30 år. I sin forklaring i Oslo tingrett tirsdag beskrev hun opplevelsen sin av innflyttingsfesten hos næringseiendomsmegleren Knut Stokke.

Det var der rådgiver og investor Einar J. Greve (57) og fotballrådgiver Christian Fredrik Eidem (47) havnet i en blodig slåsskamp høsten 2016.

Einar J. Greve var i retten mandag etter å ha havnet i basketak på en innflyttingsfest i 2016.
Einar J. Greve var i retten mandag etter å ha havnet i basketak på en innflyttingsfest i 2016. (Foto: Mikaela Berg)

Dagen etter festen gikk de til politianmeldelse av hverandre, men kun Greves politianmeldelse av Eidem førte til tiltale. Eidem er nå tiltalt «for å ha skadet en annens kropp». Ifølge tiltalen skal Eidem ha slått eller stukket Greve med et glass og påført ham flere kutt.

Michelle Krefting forklarte at hun hadde et ubehagelig møte med Eidem like etter at hun ankom festen.

– Eidem var kjekkesen og høy og mørk. Han var opptatt av alder og at han var så mye yngre enn de andre på festen. Jeg syntes det var ubehagelig og ville ikke snakke med ham mer, sa Krefting.

«Virket forstyrret»

Krefting forklarte at hun sto på balkongen i andre etasje da hun fikk beskjed om å komme ned i første etasje fordi det hadde skjedd noe med hennes mann.

– Det kom en blodstank mot meg. Det var noen som vasket opp blod på gulvet, sa Krefting.

Like etter snakket hun med Eidem i hagen utenfor huset.

– Han virket forstyrret og vibrerte. Det var fullt med blod i hendene hans. Han sa til meg at Einar måtte jo skjønne at han ikke kunne hamle opp med noen som var 10–15 år yngre. Jeg kommenterte ikke det, sa Krefting.

Christian Eidem ønsker ikke å gi noen kommentarer til DN om Kreftings vitneforklaring i retten.

Fotballrådgiver Christian Eidem har en annen forklaring enn Michelle Krefting på hva som skjedde på innflyttingsfesten.
Fotballrådgiver Christian Eidem har en annen forklaring enn Michelle Krefting på hva som skjedde på innflyttingsfesten. (Foto: Thomas T. Kleiven)

«Null empati»

Eidem selv har forklart seg helt annerledes om samtalen med Krefting.

– Michelle beklaget veldig på vegne av sin mann og sa han kunne bli veldig aggressiv. Hun ga meg en klem og beklaget sin manns oppførsel, sa Eidem i retten mandag.

– Dette er helt feil. Einar blir ikke aggressiv og sint. Han er en krevende person å diskutere med, og han er meget verbal. Jeg har vært sammen med ham i 31 år og aldri opplevd noen handlinger som innbefatter vold hverken med ham eller andre, sa Krefting.

Hun fortalte videre at hun fikk telefon fra investor Rune Rinnan som fortalte at Einar Greves helsesituasjon var alvorlig. Hun refererte dette høyt til blant andre Eidem.

– Eidem sa da to ganger at han skulle anmelde Einar. Det var null empati. Da jeg skulle sette meg inn i drosjen som skulle ta meg til sykehuset, sa Eidem til meg at dette måtte vi holde under radaren, sa Krefting i retten.

Forhold til alkohol

Eidem sa videre i sin forklaring at Greve var svært beruset på festen. Også dette avviste Krefting og sa at de også ankom festen sent.

– Einar har et helt normalt forhold til alkohol, sa Krefting.

Investor Rune Rinnan, som også var til stede på festen, beskrev i retten mandag at han mente Greve måtte forsvare seg i slåsskampen mot Eidem i første etasje.

– Greve sto mot veggen, og Eidem hadde hodet i brystet og magen til Greve. Jeg oppfattet at Greve forsvarte seg og at han var presset opp mot veggen. Det var åpenbart at han hadde fått et glass i ansiktet, sa Rinnan.

Rinnan sa i retten at han både kjente Greve og Eidem, men at han var nærere venn med Greve enn Eidem.

«Illsint blikk»

Silje Augustson, den tidligere sjefen for børsnoterte Noreco, var også til stede på innflyttingsfesten. Hun beskrev seg som venn av Eidem. Hun befant seg i andre etasje da krangelen mellom Eidem og Greve startet.

– Greve sto rett bak meg. Jeg tar tak i overarmen til Greve for å prøve og stoppe en som er helt ute av sin normale tilstand. Jeg hadde ikke tenkt å delta i noe slagsmål, men ville prøve å stoppe noen som var klar til kamp. Greve rev til seg armen og så på meg med et illsint blikk som signaliserte at jeg skulle holde meg unna, sa Augustson i sin forklaring.(Vilkår)

Førstemann over får 325.000
Steinar Hoens rekord har stått i 21 år. 325.000 kroner venter den første som hopper høyere.
01:13
Publisert: