Tommy Sharif (40) er i Nedre Romerike tingrett dømt til ni måneders ubetinget fengsel og til å betale en bot på 200 000 kroner. Det melder Dagbladet fredag formiddag. 

Saken gjelder skatteunndragelse på 1,5 millioner kroner og regnskapsrot. Saken gikk som en tilståelsessak, og Sharif erkjente straffskyld for alt han var tiltalt for.

Grove anklager

Dekkhistorien til Tommy Sharif fikk en brå vending da han ble pågrepet sommeren 2015. 40-åringen ble anklaget for grov bounndragelse.

Bostyrer Christian Lundin mente å ha funnet milliontapping av selskaper Sharif var involvert i. Siktelsen ble imidlertid langt mindre omfattende enn det. 

- Påtalemyndigheten har frafalt hele den opprinnelige siktelsen og står nå kun igjen med noen mindre alvorlige punkter knyttet til skatteunndragelse på cirka 1,5 millioner kroner og regnskapsrot. Det vil bli lagt ned påstand om 10 måneders fengsel, som vi håper å få noe redusert, sa Sharifs forsvarer John Christian Elden i november. 

- Ja til alt

Den 40 år gamle dekkjendisen fortalte at han ikke ønsket en rettssak med "masse vitner og dokumenter", og at han ønsker å bli ferdig med saken.

– Jeg erkjenner det som er gjort og legger meg helt flat. Jeg sier "ja" til alt, bare jeg blir ferdig med saken, sa han ifølge Nettavisen.

Sharif ble pågrepet av politiet i juni i 2015 etter at de ni selskapene hans ble slått konkurs. Ifølge bostyrer Christian Lundin, som anmeldte Sharif for mulige straffbare forhold, skyldte han på det tidspunktet 94,5 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump om seg selv: - Jeg tror aldri en annen president har fått til så mye på så kort tid
Donald Trump oppsummerer sine første uker som president.
01:02
Publisert: