Det ble dyrt for Den Nationale Scene i Bergen å si opp produksjonsteknisk sjef Øyvind Eskildsen.

Til sammen skal rettssaken mot ham ha kostet teateret nærmere seks millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

Eskildsen ble oppsagt av teatersjef Agnete Haaland og direktør Bente H. Ringstad i 2012. Teaterledelsen mente at Eskildsen hadde opptrådt illojalt, og tilbød ham en sluttpakke på 2,4 millioner kroner. Eskildsen takket nei, og taksameteret begynte å løpe for teaterets advokatkostnader.

Inngikk forlik

Eskildsen, som har jobbet 38 år på teateret, svarte med å saksøke DNS-ledelsen for ugyldig oppsigelse. Etter åtte dager i retten i mars, inngikk partene forlik.

Da hadde profilerte skuespillere som Helge Jordal og Bjarte Hjelmeland forklart seg for retten.

Nå er det klart hvor mye rettssaken har kostet teateret, skriver avisen.

900 advokattimer

Eskildsen får utbetalt 2,6 millioner kroner som sluttvederlag i forliket, og får også utbetalt nærmere 600.000 kroner i utestående lønn og pensjon.

I tillegg kommer kostnader til advokat.

I følge avisen har teateret brukt nærmere 900 advokattimer på konflikten. Det skal tilsvare 2,49 millioner kroner i advokathonorar. Teaterets advokat Per Christian Eriksen skal ha jobbet med saken allerede i mars 2012.

Tilsammen har oppsigelsessaken kostet teateret 5,7 millioner kroner.

Kritisk til pengebruken

Tidligere teatersjef Morten Borgersen er kritisk til pengebruken.

- Det er et tankekors at så mye av statens penger, som egentlig skal gå til drift av teateret, er blitt brukt i en rettssak, sier Borgersen til Bergens Tidende. Han mener saken burde vært løst lenge før den nådde rettssystemet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.