Klokken 10.03 i dag parkerte en svart Nissan Leaf utenfor det anonyme kunstlageret til DHL på Kalbakken. Bilen er registrert på Oslo kemnerkontor.

Les DNs dokumentar om det aktuelle kunstlageret.

To menn gikk ut av bilen og inn døren på DHL-lageret. Like før klokken 11 forlot de to skatteinnkreverne DHL-lageret.

– Jeg kan bekrefte at vi har to medarbeidere som jobber med panting på omtalt sted. Kemnerkontorets arbeid i enkeltsaker er taushetsbelagt, og jeg kan derfor ikke gi ytterligere informasjon om hvilke konkrete saker vi jobber med, skriver divisjonsdirektør Jorunn Sunde ved Oslo kemnerkontor i en epost til DN.

I morges publiserte DN en større dokumentar om det samme lageret. Der forteller DN historien om hvordan den omstridte kunsthandleren Tor Arne Uppstrøm i en årrekke har kjøpt og solgt kunst for titalls millioner fra dette lageret. Etter det DN erfarer er det spesielt en verdifull Buddha-figur i tre på 1,6 meter kemneren nå leter etter. Den skal være verdsatt til mer enn én million kroner.

Tor Arne Uppstrøm, som bor i London, har uoppgjort skattegjeld på rundt 60 millioner kroner i Norge.

DN har sendt en forespørsel til Uppstrøms advokat og DHL angående aksjonen, men har foreløpig ikke fått svar.

Kunsthandlerens hemmelige Andy Warhol-operasjon

Ved hjelp av et tollager i Oslo har kunsthandler Tor Arne Uppstrøm i det stille kjøpt og solgt kunst for mer enn 100 millioner. Samtidig skylder han flere hundre millioner kroner til kreditorer og den norske stat.

Les hele dokumentaren
– Dere kan skrive hva faen dere vil, sa Tor Arne Uppstrøm (til venstre) da DN konfronterte ham i London i høst.
– Dere kan skrive hva faen dere vil, sa Tor Arne Uppstrøm (til venstre) da DN konfronterte ham i London i høst. (Foto: Kjetil Sæter)


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.