Domstolen i Strasbourg har kommet fram til at et firma hadde rett til å overvåke meldingene en ansatt sendte via programmet Yahoo Messenger mens han var på jobb, melder BBC.

Dommerne i EMD sier arbeidstakeren brøt med retningslinjer som forbød bruk av selskapets ressurser til personlige formål, og at arbeidsgiveren hadde rett til å sjekke hva han drev med.

Det var en ingeniør fra Romania som tok saken til Strasbourg. Han håpet domstolen skulle slå fast at arbeidsgiveren hadde brutt hans rett til fortrolig korrespondanse da sjefen sjekket meldingsloggen og deretter ga ham sparken i 2007.

Arbeidsgiveren oppdaget at han brukte Yahoo Messenger til private kontakter i tillegg til jobbrelatert kommunikasjon. Domstolen påpeker at ledelsen trodde at de fikk innsyn i en jobbkonto da samtaleloggene på jobb-PC-en ble åpnet. Det er ikke «urimelig at en arbeidsgiver vil kontrollere at de ansatte fullfører sine arbeidsoppgaver i arbeidstiden», heter det i EMDs kjennelse.

EMD tok ikke stilling til om utfallet ville vært annerledes dersom rumeneren hadde brukt en personlig enhet til å sende private meldinger.

Kjennelsen er bindende for alle land som har ratifisert Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, inkludert Norge.

Les også:

Frykter Kina-sjokk: - Da får vi bråstans

Derfor kan 10-13 dollar være en riktigere oljepris  

  DNB: Dette skjer med boligmarkedet hvis oljeprisen blir liggende

Se DNtv: De fem beste billigkjøpene på Polet

De fem beste billigkjøpene på polet
Slunken lommebok etter jule- og nyttårsfeiringen? DNs vinanmelder gir deg de fem beste billigkjøpene på Vinmonopolet.
02:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.