Den tidligere volleyballspilleren Vegard Høidalen ble utestengt for tre brudd på meldeplikten til Antidoping Norge i perioden 2006 til 2008.

Som toppidrettsutøver var han pålagt å gjøre seg tilgjengelig for dopingkontroll i en time en gang per dag, og Høidalen pliktet å gi informasjon om hvor og når han kunne la seg kontrollere.

Høidalen benyttet ikke Antidoping Norges elektroniske meldesystem, men fikk tillatelse til å sende inn ajourførte lister som vedlegg til e-post. Han fikk imidlertid tre varsler om feil eller manglende utøverinformasjon, og ble som følge av dette utestengt fra konkurranser og organisert trening.

Høidalen ble frikjent av appellutvalget til Idrettsforbundet 30. januar 2009.

I 2012 besluttet Høidalen å kreve 3,6 millioner kroner i erstatning for tapte inntekter, samt for utgiftene han hadde pådratt seg.

Oslo tingrett dømte i Antidoping Norges favør, og Høidalen fikk verken utbetalt erstatning eller dekket saksomkostninger.

Anket

Men krangelen fortsatte.

Saken ble anket til lagmannsretten, som denne uken avsa enstemmig domsslutning.

Her fremgår det at kravet igjen forkastes, og at Høidalen må punge ut for Antidoping Norges saksomkostninger på nærmere 600.000 kroner - i tillegg til egne kostnader.

- Min Advokat sier dommen er feil og at den er dårlig begrunnet. Den er basert på synsing, og ikke juss. Det er for oss veldig overraskende når det er Borgarting lagmannsrett som har skrevet under, skriver Vegard Høidalen om domsavslutningen i en epost til DN.

Hans advokat i saken er Eirik Espenes i selskapet Brækhus Dege.

- Ryddig prosess

I rettsdokumentet heter det at «Lagmannsretten konkluderer med at Antidoping Norge ikke har opptrådt klanderverdig ved utsedelsen av advarslene» og at «Antidoping Norge er dermed ikke erstatningsansvarlig».

Organisasjonen vant dermed frem på alle punkter - og dommen var enstemmig, ifølge rettsdokumentet.

- De er fornøyde med resultatet, sier partner Mikal Brøndmo fra advokatselskapet Haavind som har vært Antidoping Norges prosessfullmektig i saken.

Han forklarer at prosessen hele veien har vært ryddig og med en grei tone. 

- Hvilke punkter har det vært mest uenighet om, var det noen som utpekte seg?

- Det er det innimellom i saker, men her har det ikke vært noen spesielle. Man har vært uenige om enkelte forhold, men det har ikke vært ett stort bristepunkt slik man kanskje ser i andre saker. De har vært uenige om Antidoping Norge har opptrått på en måte som gir rett til erstatning, sier Brøndmo.

Nå håper Brøndmo på vegne av sin klient at siste ordet i saken er sagt.

- Det er en sak som har tatt lang tid og som vi nå håper har fått sin avslutning, sier han.

 

Les også: Studie: Store muskler er bra for hjertet

Fra lat storgambler til maratoneliten

- Folk begynner å bli mer kresne  

 

Se DNtv:

Kan du komme i form på en elsykkel?

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.