Oslo tingrett har frifunnet Haugen og mener det ikke er bevist at han svindlet en eldre, nå avdød kvinne.

Datteren til kvinnen som døde 28. februar 2018, Anette Langaas, hadde gått til sak mot Haugen i forbindelse med et kjøp av fire leiligheter i Oslo sentrum.

Datteren saksøkte Haugen med krav om åtte millioner kroner i erstatning i forbindelse med eiendomskjøpet. Haugen avviste hele tiden kravet som tøv, og sier han på helt legal måte tjente 700.000 kroner på eiendomshandelen.

– Det er ingenting som tilsa at vi gjorde noe galt. Vi tjente riktignok noe penger, men det kan ikke være helt ulovlig det heller, sa eiendomsmilliardær Haugen til DN da saken startet i slutten av november.

Retten anfører at det ikke er tvilsomt at Haugen innså at prisen var lav og at han gjorde et godt kjøp, og at han i tillegg var klar over at han hadde langt større innsikt i boligmarkedet enn den eldre kvinnen. Men retten slår fast at det skal mer til for å «stride mot redelighet eller god tro», som loven sier.

– Edgar Haugen mener tingrettens dom er riktig. Videre mener han at det er en litt trist sak som med fordel burde vært løst før den ble brakt inn for domstolene, sier Rasmus Asbjørnsen, som er Haugens advokat.

Forsøkt umyndiggjort

Langaas mente leilighetene ble solgt til betydelig underpris, og reagerer på at enkelte av leilighetene ble solgt videre til en venn av Haugen gjennom blankoskjøter. Blant annet ble en leilighet solgt videre billigere enn den avdøde opprinnelig kjøpte den for i 2009.

Da Langaas forklarte seg, spurte hennes advokat Fredrik Berg om hvorfor hun hadde valgt å følge opp saken.

– Jeg synes det skal komme for en dag at man ikke kan gjøre en avtale som har så stor ubalanse i maktforholdet mellom parter, svarte hun.

Stridens eple dreier seg om hvorvidt moren skal ha blitt villedet av en mellommann til å selge leiligheter til Edgar Haugen til lavere enn markedspris, og om Haugen burde ha sagt nei. Anette Langaas sa i retten at hun forsøkte å få moren midlertidig umyndiggjort. Moren var 69 år da hun gikk bort og var før dette inne til medisinsk vurdering, men ble erklært frisk.

Langaas er dømt til å betale 400.000 kroner i saksomkostninger til Haugen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I dag markerer nordkoreanere over hele landet denne mannen
00:51
Publisert: