Acta-gründer Alfred Ydstebø var mandag tilbake i Stavanger tingrett for å forklare seg i saken der han saksøker de tre investorene Petter Smedvig Hagland, Kjetil Andersen og Thomas Mjeldheim for 130 millioner kroner.

De saksøkte mener at Alfred Ydstebø ikke hadde noen avtale om kjøp av hotelltomten og at han heller ikke ville nådd frem med en avtale med selgerne av tomten. Men Alfred Ydstebø mener at det allerede i februar 2016, to måneder før Peter Smedvig Haglands selskap signerte en avtale om kjøp av hotelleiendommen, ble inngått en avtale med selgerne.

– Vi mener at det i retten er kommet frem at det aldri har vært en avtale og at en heller aldri ville kommet frem til en avtale. Partene var ikke blitt enige om latent skatt. Dessuten erkjente Ydstebø at de to avtaleutkastene som Base sendte selger, inneholdt en arealdefinisjon som avvek fra det partene hadde diskutert, sier Alex Borch.

Borch er Petter Smedvig Haglands advokat.

Alfred Ydstebø hevdet at han i retten hadde en bindende avtale om kjøp til tross for at hans selskap ikke hadde styrebehandlet kjøpet. Han mener spørsmålet om latent skatt ikke var en vesentlig uenighet. Uklarheten om arealberegninger i avtaleutkast, mener han bare var en feil.

Therese Johaug inn i saken

Striden mellom investorene står om hotellet Alstor utenfor sentrum av Stavanger. Begge parter ønsket å utvikle hotellet og tomten som et eiendomsprosjekt. Ydstebø mener at Petter Smedvig Haglands selskap Petrus snappet eiendommen foran nesen hans. Han mener at han allerede hadde en avtale om kjøp av eiendommen.

Samtidig mener Alfred Ydstebø at Kjetil Andersen har brutt en konkurranseavtale som han undertegnet da han sluttet i Ydstebøs selskap, Base Property. Dermed hevder Alfred Ydstebø at Andersen har gått bak ryggen på ham og forhandlet frem en avtale for sin nye eiendomspartner, Petter Smedvig Hagland.

Et avgjørende spørsmål for retten å ta stilling til i saken mellom oljebyens eiendomsinvestorer, er om Kjetil Andersen spilte en avgjørende rolle da Petter Smedvig Hagland fikk kjøpe eiendommen. En rekke eiendomsinvestorer i Stavanger kjempet om Alstor-tomten i 2015 og 2016, og Petter Smedvig Hagland hevder han uansett ville kommet i mål med kjøpet av tomten.

Gjennom en rekke spørsmål forsøkte Smedvig Haglands advokat Alex Borch å finne ut hvor langt Kjetil Andersens konkurranseklausul rakk. Til slutt endte Borch opp med Therese Johaug og OL.

– Hvis man tar Therese Johaug som et eksempel. Kunne hun reist til OL for å heie på Marit Bjørgen eller smurt skiene hennes, spurte Borch.

– Nei, nå føler jeg at vi er helt på siden her. Men jeg forventer i lojalitet til sin tidligere arbeidsgiver at han ikke skal snakke med andre om Alstor.

Og la til.

– Kjetil Andersen skulle fra første dag holdt seg langt unna, sa Ydstebø.(Vilkår)

Jensen: Håper KrF har merket seg regjeringen og Listhaugs unnskyldning
En ordknapp Siv Jensen sier hun håper KrF har merket seg den uforbeholdne unnskyldningen fra både regjeringen og Sylvi Listhaug. - Nå får vi vente og se hva KrF kommer fram til.
01:05
Publisert: