I mai i år ble det kjent at den profilerte eiendomsmegleren Jens Christian Killengreen gikk rettens vei for å få erstatning fra sin mangeårige arbeidsgiver Nordvik Bolig.

Bakgrunnen for søksmålet var at Killengreen mente å ha blitt fratatt sine oppgaver som sentralt fagansvarlig, samtidig som ekstra lønnsutbetalinger stoppet opp da selskapet ansatte en egen juridisk direktør. Det skal ha skjedd uten forvarsel, ifølge søksmålet.

Et avgjørende poeng var hvorvidt Killengreen faktisk var fagansvarlig for hele Nordvik-kjeden, slik han selv hevder, eller kun ved det lokale Bygdøy allé-kontoret i Oslo, slik selskapet hevder.

Nå er dommen avsagt i Oslo tingrett, og Killengreen har vunnet på alle punkter:

  • Nordvik Boligs oppsigelse av Killengreen er erkjent ugyldig
  • Nordvik Bolig må betale Killengreen 200.000 kroner for manglende lønn
  • Nordvik Bolig må betale Killengreen 250.000 kroner for manglende signeringsbonus
  • Nordvik Bolig må betale Killengreen 322.965 kroner i sakskostnader

Totalt tilkjennes megleren dermed 772.965 kroner i erstatning fra selskapet.

Fornøyd med dommen

Killengreens advokat Johannes Andersen synes dommen er ganske selvforklarende:

– Det er en dom nøyaktig etter påstand, så det er klart vi er fornøyde. Jens føler han er blitt renvasket og har fått oppreising, men fortsatt synes vi det var helt unødvendig at det ble en sak, sier Andersen til DN.

Killengreen er fortsatt ansatt i Nordvik Bolig, og advokaten sier hans klient forholder seg til det inntil videre selv om saken åpenbart har gitt slitasje.

Nordvik Boligs toppsjef Martin Kiligitto sier han tar dommen «til etterretning». Han sier selskapet skal vurdere dommen grundig før det bestemmer seg for hva det eventuelt vil foreta seg videre.

Killengreen tidligere dømt

Killengreen har siden 2002 vært ansatt hos flere forskjellige eiendomsmeglere.

I 2017 ble han dømt til å betale boligselgeren Ellen Dahl 4,5 millioner kroner i erstatning etter et salg uten annonsering på det åpne markedet.

Killengreen anket, men før saken kom opp for lagmannsretten inngikk partene et forlik der Nordvik Bolig betalte Dahl erstatning på 3,4 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

I den anledning uttalte boligmeglerforetaket at det hadde full tillit til Killengreen, og saken fikk ingen konsekvens for hans ansettelsesforhold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.