Etter flere års strid omkring en av landets største privatboliger, Ekheim på Kråkerøy i Fredrikstad, har FrP-politiker og redaktør Hroar A. Hansen vunnet frem med sitt krav i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, skriver VG.no.

På den ene siden står dagens eier, Europris-gründer og mangemilliarder Terje Høili, som kjøpte prakteiendommen fra Hansen og hans daværende kone i forbindelse med et skilsmisseoppgjør.

På den andre siden, står Hansen, som mener han har rett på halve eiendommen.  Saken har gått i samtlige rettsinstanser, og ble anket fra Høyesterett til Menneskerettighetsdomstolen.

Den fastslår i en dom 2. oktober at Hansens avslag på ankemulighet ikke ble tilstrekkelig begrunnet og at menneskerettkonvensjonen artikkel om "rettferdig rettergang" er krenket, ifølge VG.

Terje Høili.
Terje Høili. (Foto: Elin Høyland)

Hansen krever nå saken gjenopptatt av Høyesterett.

-  Høili vil bli nødt til å gi tilbake eiendommen. Selv om han har investert i min eplehage, ved å bygge et nybygg vil han bli nødt til å gi denne fra seg. Jeg er glad i dette stedet, jeg kommer til å ta denne saken videre – og jeg kommer til å få den tilbake, sier Hansen til VG.

Hroar Hansen. Foto:
Hroar Hansen. Foto: (Foto: Øyvind Elvsborg)

Hansen kjøpte sammen med sin daværende kone den ærverdige eiendommen Ekheim/Villa Kjær på 80-tallet. Da ekteskapet tok slutt startet en opprivende strid om eierforholdet som kulminerte med at konen gikk ut seirende og valgte å selge tomten.

Høili bygget Norges største enebolig på tomten, et nærmere 3500 kvadratmeter stort palass, til en angivelig kostnad på 120 millioner kroner gjennom selskapet Ekheim Invest.

Hansen saksøkte selskapet og hevdet han hadde rett på halvparten av eiendommen. I 2008 dømte tingretten i favør av selskapet, og deretter nektet både lagmannsretten og Høyesterett anken fremmet.

Høili ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Les også:
Går glipp av 12 millioner
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.