De fire personene er tiltalt etter straffeloven for å ha gitt uriktige opplysninger i forbindelse med søknader om oppholdstillatelse for flere au pairer. Blant de fire er en tidligere meglertopp med milliardformue.

Ifølge tiltalen skal ekteparene blant annet uriktig ha oppgitt at de kun hadde én au pair, at au pairen skulle delta på norskopplæring og at personen ikke skulle arbeide som hushjelp.

I tilknytning til tiltalepunktet om uriktige opplysninger er de fire tiltalt for brudd på bestemmelser i utlendingsloven. Alle tiltalt for å ha hjulpet en «utlending til ulovlig å reise inn i riket», såkalt simpel menneskesmugling, med en strafferamme på tre års fengsel. Alle er også tiltalt for å ha hjulpet en utlending til «ulovlig opphold i riket».

To av de fire personene er i tillegg tiltalt for å ha gjort bruk av utlendingenes arbeidskraft til tross for at disse ikke hadde arbeidstillatelse. 

De to andre tiltalte er i tillegg tiltalt for å ha utnyttet au pairene. Utnyttelsen besto ifølge tiltalen i at utlendingene ikke fikk være au pairer som avtalt, men måtte jobbe lange dager med lav lønn, samt hadde begrenset fritid og frihet.

Saken går i Oslo tingrett fra 3. til 18 januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert:
Dette er LA-politiets spesielle metode for å bekjempe kriminalitet
DN ble med politiet i LA ut på jobb.
00:38
Publisert: