Elkjøp-konsernet besluttet å nedlegge sitt eget distribusjonsselskap fra 1. november, og overlate distribusjon til flere private selskaper.

De ansatte det gjelder gikk, med støtte fra Oslo transportarbeiderforening, til sak for å beholde jobbene, frem til arbeidsretten i 2019 fikk behandlet deres anklage om usaklige oppsigelser.

Men i tingrettens dom avvises kravet totalt, skriver ABCNyheter.

De oppsagte anførte at outsourcingen av lagerhåndteringen og transportoppdragene er å anse som en virksomhetsoverdragelse, noe som gir rett for de ansatte til å bli med over til den nye arbeidsgiveren, men ble ikke hørt av retten.

Retten slår nemlig fast at rett til annen jobb ved oppsigelse ikke gjelder franchiseselskaper, som de forskjellige Elkjøp-butikkene er organisert som.

Retten peker i dommen også på at det er fare for illojal opptreden fra de ansatte hvis de får stå i jobben. Dermed må de oppsagte forlate jobben senest 16. november ifølge ABC Nyheter.

Elkjøp mener selv at de har gjennomført en korrekt nedbemanningsprosess, men det ble bråk i sommer da 39 av de 45 ansatte krevde en tariffavtale. Etter streik og blokade endte det med at en tariffavtale ble undertegnet samtidig som Elkjøp sa ifra om at avtalen var så dyr at nedleggelse eller bemanning ville bli resultatet.

Til slutt ble alle 45 ved lageret sagt opp, og 16 av disse varslet søksmål for å få beholde jobben, et søksmål som tingretten altså nå har avvist.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Anita Hoemsnes: Nå kan det hende du slipper vanvittige budrunder
01:13
Publisert: