Den er blitt omtalt av noen som «verdens dyreste tweet.» I 2018 publiserte Tesla-gründer en kort melding på Twitter – mikrobloggplattformen han har brukt flittig i mange år og til slutt kjøpte opp i fjor – der han sa at han vurderte å kjøpe opp alle utestående aksjer i elbilprodusenten og ta selskapet av børs, og at han hadde sikret finansiering til transaksjonen.

Tesla-aksjen steg, men det viste seg raskt at Musk ikke hadde sikret seg pengene, og oppkjøpet ikke ble noe av. Det amerikanske Finanstilsynet reagerte sterkt, og det endte med et forlik der Musk betalte 40 millioner dollar og trakk seg som styreformann. Han har imidlertid fortsatt som toppsjef i selskapet.

Denne uken startet rettssaken etter søksmålet fra aksjonærer som tapte penger på det som skjedde i 2018. Og fredag var Musk i retten i San Francisco for å forklare seg.

Der sa Musk at folk ikke alltid reagerer sånn han forventer når han sier noe i offentligheten.

– Bare fordi jeg tvitrer noe, så betyr ikke det at folk tror det eller handler i tråd med det, sa Musk til juryen i den føderale domstolen i San Francisco.

Gründeren forklarte seg bare i en halvtime fredag, men tar opp tråden igjen mandag. Det er ventet at han vil forklare seg om den påståtte finansieringen fra Saudi-Arabia, som ikke ble noe av.

Potensielt flere milliarder

Tidligere denne uken forsvarte Musks advokater mangemilliardærens fremferd. De vedgikk at både denne og senere tweeter ble sendt ut med litt for mye hast, og at de inneholdt unøyaktigheter, men at Musk virkelig var oppriktig da han snakket om oppkjøpet.

Det kom også frem at han sendte den første tweeten fra bilen sin, og at noe av bakgrunnen var en artikkel som hadde stått i Financial Times om at det saudiske statlige investeringsfondet hadde kjøpt seg opp i Tesla. Musk selv hadde kort tid i forveien hatt samtaler med fondet, og fryktet at innholdet i disse ville lekke, sa advokaten hans.

Taper Musk saken, kan det være snakk om erstatningsbeløp på potensielt flere milliarder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.