Tirsdag gikk fire småbarnsfamilier seirende ut av rettssaken mot utbyggeren som står bak fire nybygg på Korsvoll i Oslo.

Lege Truls Vikin og kona trodde de hadde kjøpt drømmeboligen da de signerte kjøpekontrakten på huset vinteren 2016. I september i fjor sto husene ferdige.

– Så kom vi til overtagelsen, og da syntes vi garasjene så veldig små ut. Vi var ganske sjokkerte da vi ikke klarte å få inn bilene våre i garasjen, forklarte Vikin i Oslo tingrett i desember.

Truls Vikin (til venstre) får 400.000 kroner i prisavslag. Her på befaring sammen med advokat Thomas Andersen, en av beboerne og dommer Merete Svarteveit.
Truls Vikin (til venstre) får 400.000 kroner i prisavslag. Her på befaring sammen med advokat Thomas Andersen, en av beboerne og dommer Merete Svarteveit. (Foto: Mikaela Berg)

Ifølge Vikin er det umulig å parkere familiens Land Rover med en bredde på 1,91 meter i garasjen som innvendig er 2,49 meter bred. Nå får han 400.000 kroner i prisavslag.

– Klientene er godt fornøyde med dommen, sier advokat Thomas Andersen til DN.

2,2 mill. i prisavslag

Familiene klaget først til utbyggeren, og ble tilbudt 50.000 kroner hver – totalt 200.000 kroner.

Utbygger Espen Christopher Fasting innrømmet i retten at garasjene ble smalere enn han i utgangspunktet hadde tenkt.

– Hvis vi hadde skjønt litt tidligere i byggefasen at de ville bli så trange, så hadde vi bedt om en omprosjektering, sa han i retten.

Nå må han ut med sviende 2,6 millioner kroner etter tap i Oslo tingrett. Familiene med dobbeltgarasje får 700.000 kroner hver, mens utbygger må ut med 400.000 kroner for hver av de to enkeltgarasjene. I tillegg kom advokatregningen på nærmere 400.000 kroner og 30.000 kroner i erstatning for utgifter til ferdigattest.

Ifølge tegningene som fulgte kjøpekontrakten skulle enkeltgarasjene være på 18 kvadratmeter, mens kjøpernes målinger viser at de er 13,65 kvadratmeter.

Oslo tingrett konkluderte med at garasjene var så smale at garasjene ikke oppfylte sin funksjon.

Dommen er ikke rettskraftig, og kan ankes. (Vilkår)

Den nybygde garasjen rommer knapt bilen
Tore Johansen og de andre beboerne ble lovet større garasjer enn det som ble bygget. Nå får de knapt plass til bilen og saken har endt i retten.
01:30
Publisert: