DN har tidligere skrevet om eiendomsinvestor Ove C. Gjesdal som er siktet for å ha bedratt en rekke eldre damer. Foreløpige anslag fra politiet viser at kvinnene står i fare for å tape tilsammen 27 millioner kroner, etter å ha investert i hans eiendomsprosjekter.

Gjesdal har også saksøkt billedkunstner Harald Lyche (53) og hans mor Wenche-Lise Lyche (83) for 30 millioner kroner i forbindelse med et intervju de to ga DN i mars 2013. Lyches mor var blant investorene som hadde plassert penger i Gjesdals eiendomsprosjekter og mente hun var blitt lurt. Dette viste seg senere ikke å stemme.

Gjesdal mente intervjuet gjorde at han tapte sitt omdømme som investor og påførte ham milliontap. Han krevde derfor 29 millioner av mor og sønn Lyche for nåværende og fremtidige tap. Gjesdal tapte på alle punkter i retten.

Tok beslag

I dommen heter det at det ikke er noen sammenheng mellom Gjesdals tap og artikkelen i DN. Retten viser blant annet til at Gjesdal på det tidspunkt artikkelen sto på trykk satt i varetekt og ble sittende der i ti uker. At Gjesdal er siktet og har vært pågrepet for grovt bedrageri har også sterkt svekket hans tillit i markedet, heter det i dommen. Retten viser også til at politiet tok beslag i bankkonti, dokumenter og eiendommer tilhørende Gjesdal og hans eiendomsselskaper. Også dette var mer ødeleggende for Gjesdals butikk enn saken i DN, mener retten. Det at mange av Gjesdals selskaper også gikk konkurs og at eiendomsinvestoren selv fikk konkurskarantene gjorde hans forretningsliv svært vanskelig å videreføre, mener retten.

Glad for dommen

Gjesdal ville også ha én million kroner i erstatning for å ha blitt kalt skurk i DN og hengt ut for å komme med usannheter. Heller ikke dette synes retten det er rimelig å imøtekomme.

– Jeg er veldig glad for dommen. Dette er en seier for alle de Gjesdal har saksøkt og som har tapt penger på hans prosjekter, sier Harald Lyche.

DN fikk onsdag ikke kontakt med Gjesdal, som selv førte sin sak i Oslo tingrett.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.