13. november leverte de to John Fredriksen-tilknyttede selskapene Seatankers og Frontline Corporate Services en anmeldelse mot Espen Westeren (39) for grov utroskap til Økokrim.

Westeren har blant annet vært investeringsrådgiver for Fredriksens Frontline, men sluttet i 2015, og krevde en bonusutbetaling. Dette behandles fortsatt som en voldgiftssak. Samtidig har Fredriksen-systemet anmeldt Westeren for det de mener har vært omfattende personlig investeringsvirksomhet mens han jobbet der.

Økokrim bekreftet i november at de hadde mottatt anmeldelsen, men opplyser nå at de ikke følger opp saken, skriver Finansavisen onsdag.

– Kan ikke være overraskende

– Det ble gjort en helhetsvurdering der mange hensyn ble tatt, sier statsadvokat Henrik Horn i Økokrim til Finansavisen, om årsaken til at de ikke har tatt saken til behandling.

John Fredriksens anmeldelse av sin eks-medarbeider Espen Westeren har blant annet vært investeringsrådgiver for Fredriksens Frontline, men sluttet i 2015, og krevde en bonusutbetaling.
John Fredriksens anmeldelse av sin eks-medarbeider Espen Westeren har blant annet vært investeringsrådgiver for Fredriksens Frontline, men sluttet i 2015, og krevde en bonusutbetaling. (Foto: Jeff Gilbert)

– Vi har registrert at Økokrim etter bare få dager besluttet at de ikke ville ta saken inn – et resultat som ikke kan være overraskende for Fredriksen, sier Espen Westerens advokat Fred Gade i Arntzen de Besche til Finansavisen.

I november sa Gade til DN at han anså Fredriksen-systemets anmeldelse, oversendelse av dokumentene til DN og Advokatfirmaets Glittertinds bidrag i saken som et trekk fra Fredriksen sin side der målet er å skade og påvirke voldgiftssaken.

Anmelder til Oslo politidistrikt

Bakgrunnen for anmeldelsen er at Seatankers mener Westeren har begått ulovligheter i en rekke selskaper ved å drive butikk i butikken og sette sine egne økonomiske interesser foran oppdragsgiver. Ifølge Fredriksen-systemet drev han en omfattende personlig investeringsvirksomhet gjennom sitt eget selskap i selskaper som han fikk innsikt i gjennom sitt arbeid og som hans oppdragsgiver både direkte og indirekte hadde parallelle interesser i.

Seatankers mener Westerens personlige investeringsvirksomhet kan ha skjedd til fortrengsel for porteføljen Westeren var ansatt for å ivareta.

Fredriksen-systemets advokat, Nils-Henrik Petterson i Advokatfirmaet Glittertind, synes det er skuffende at Økokrim har valgt ikke å etterforske saken, og sier til Finansavisen at de kommer til å anmelde saken til Oslo politidistrikt.

– For vår del er det ikke avgjørende om det er Økokrim eller Oslo politidistrikt som etterforsker, sier Petterson.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med hverken Nils-Henrik Petterson eller Fred Gade. (Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Kinesisk jul
Julefeiring har vært forbudt i Kina siden 1949, men kommunistpartiet har gitt opp å håndheve forbudet. For øyeblikket er julenisser tillatt, det er verre med Jesus.
00:57
Publisert: