Mediepersonligheten og investoren Hallvard Flatlands Euro TV endte med et resultat før skatt på 1,3 millioner kroner i 2018.

Dette er en klar nedgang fra 2017. Da endte han med et resultat på over tre millioner kroner.

Fallet kommer blant annet som følge av økte kostnader på 800.000 kroner.

Halv mill. i saksomkostninger

Flatland var i 2018 innblandet i flere runder i rettsapparatet med spillselskapet Gaming Innovation Group (GIG).

GIG kjempet mot tv-profilen om hvorvidt han jobbet for selskapet. Før jul fikk Flatland medhold i Bergen tingrett for at en muntlig avtale med spillselskapet ga ham rett til 3,4 millioner GIG-aksjer.

Ifølge dommen brukte Flatland over en halv million kroner i saksomkostninger.

Saken ble imidlertid anket, og i mai ble partene enige om et forlik. Flatland har tidligere vært svært kritisk til at saken endte i rettsapparatet.

– Dette er en sak som aldri skulle ha vært i retten. Hadde de tatt én telefon til meg, så hadde vi funnet en minnelig løsning, sa han.

Det lyktes ikke DN å få en kommentar fra Flatland mandag.

Etter at den opprinnelige dommen ga Flatland medhold, har GIGs aksjekurs falt som en sten. Dermed var verdien av Flatlands krav halvert. Forliket partene ble enige om, innebar et pengebeløp.

– Det er snakk om et pengebeløp, men jeg har ikke noe behov for å gå inn på detaljene i avtalen, sa Flatland til DN.

Aksjer og eiendom

Gjennom Euro TV investerer Flatland i aksjer og eiendom. Han eier blant annet 50 prosent av Gaustatoppen Invest. Selskapet har tjent millioner på salg av hyttetomter. I 2018 endte selskapet opp med et resultat før skatt på 20 millioner kroner.

Den andre halvparten eies av den profilerte milliardæren Arthur Buchardt.

Ved årsskiftet eide Flatland også 26 prosent av gründerselskapet Legevisitt as. Selskapet tilbyr legetjenester på døren, og er startet opp av svigersønnen Harald Dobloug.

I desember gjorde Flatland comeback på tv-skjermen med «Casino». På tross av slakt i Dagbladet og VG, ble det første programmet en seersuksess. 475.000 var vitne til programmet som ble sendt i anledning TVNorges 30-årsjubileum.

– Dette er vanvittig gøy og nesten litt overveldende, sa Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, om responsen.

I 2017 tok Flatland ut to millioner kroner i utbytte. I fjor valgte imidlertid mediepersonligheten å stå over utbytte totalt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.