Mens de andre tiltalte sa seg skyldige i varierende grad da den lange og omfattende tiltalen ble lest opp, sa den 48 år gamle hovedmannen seg skyldig på alle punkter, også punktet om organisert kriminalitet. Han var riktignok uenig i detaljer i tiltalen, men erkjente skyld.

– Jeg erkjenner skyld, men ikke når det gjelder den personen som er omtalt i tiltalen, svarte Cappelen på flere av punktene der en konkret person var omtalt som mottaker av store mengder hasj.

Ingen navn

48-åringen virket opplagt og forberedt da han ankom tingretten sist av de tiltalte og håndhilste gjenkjennende på medtiltalte som allerede var møtt.

Gjennom snart to år i varetekt har 48-åringen ikke gitt politiet navnet på noen andre i nettverket sitt enn politimannen Eirik Jensen.

– Det er krevende å framskaffe så mye hasj i Norge, og noen må selge det videre. Det er ingen som kjøper 100 kilo hasj til eget forbruk. Denne tiltalen er på ingen måte uttrykk for at politiet har kommet til bunns i saken, sa førstestatsadvokat Lars Erik Alfheim da han startet sitt innledningsforedrag

– Nye opplysninger

To av de sju medtiltalte møtte ikke da retten ble satt av dommer Cecilie Walnum klokka 9.03 mandag. En hadde gyldig sykemelding, den andre, en 38 år gammel mann, er etterlyst av politiet.

– Denne saken dreier seg om salg av store mengder hasj over flere år. Noen har erkjent skyld og andre ikke. Noen har gitt nye opplysninger her i retten i dag ved delvis å tilstå, opplysninger som er ukjent for oss, sa aktor før han startet en gjennomgang av de viktigste funnene i sin etterforskning i tiden før juli 2013.

Etterforskningen startet med innførselen av et stort parti hasj høsten 2013, men da politiet slo til fant de raskt ut at det ikke var første gang de pågrepne hadde kjøpt og solgt narkotika.

– Man så at dette ikke var første gang de gjorde noe slikt, de hadde gode rutiner, sa Alfheim og viste til store kontantfunn og utstyr for å vakuumpakke både hasj og penger hos flere av de tiltalte.

Les også:

- Dette forteller oss at verden har blitt en helt annen  

Asia i dag: Vet hva som utløste Kina-panikken

Ikke skremt av eiendomsskatt

Se DNtv: Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80.000 kr stk.

 

Oljeingeniører mistet jobben. Nå selger de sykler for 80000 kr stk.
01:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.